De Westlandse wielervereniging Westland Wil Vooruit was zondag gastheer van de MTB NL Cup. De gehele dag reden renners en rensters in diversen categorieën op een uitdagend parcours op de Wollebrand. Onze regiogenoten lieten zien dat zij een thuisvoordeel hadden. Zowel Carlo van den Berg en Fleur van der Peet gingen er vandoor met de overwinning. Daarnaast haalden de Westlanders nog eens drie podiumplekken. Al met al een geslaagde dag voor de Westlanders.

Het eerste succes wat er op het parcours van Westland Wil Vooruit te vieren was, was de overwinning van Fleur van der Peet. Na een koers van 30 minuten kwam de Haagse alleskunner als eerste over de finish. Bij de elite/beloften dames was het Kim Bodemann die het podium mocht betreden. De renster uit de Lier eindigden na 75 minuten als derde achter winnares Denise Betsema en Kiki van Asselt.

Nadat de dames hun koer hadden gereden was het de beurt aan de mannen. De eerste categorie die van start gingen waren de nieuwelingen. Na een uur lang over een explosief en bochtig parcours was het Luke Verburg die er vandoor ging met de overwinning. Wateringer Twan van der Drift reed knap naar een derde plek.

Bij de junioren ging de zege naar de Westlandse Carlo van den Berg. De renner van Merida-Bassa, die op de weg voor Westland Wil Vooruit uitkomt won na 75 minuten koers op zijn thuisparcours voor Ruben van der Stelt en Bart Hazekamp.

Tot slot was het de beurt aan de elite en beloften. Maar negen renners startten in deze categorie, waaronder Maasdijker Perry van den Bos. De renner van het offroad Team van Westland Wil Vooruit wist na 90 minuten koers de derde plek in beslag te nemen. Alle overige uitslagen van onze Westlandse MTB helden zijn hier te vinden.

Fleur van der Peet wint bij de nieuweling-dames