google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
tmp_27348-IMG-20160616-WA0001-992405742

Noordermeer in actie

Deze maand staat in het teken van het begin van de Westlandse criteriums. Op donderdag 30 juni trapt Honselersdijk af met de wielerronde van Honselersdijk. Veel regiogenoten staan te trappelen om de rondjes om de kerkte kunnen rijden. Een daarvan is Sander Noordermeer. De Trimmer A van de Argos – van Scheijndel ploeg koerst pas 3 jaar, maar is helemaal bezeten van het Westlandse wielervirus. Wieler Westland wilde deze Honselersdijker wel eens beter leren kennen, dus in deze editie van trainen met. Trainen met Sander Noordermeer.

 

 

De telefoon gaat, een Whats-app bericht van Sander: mogge, vanavond sprinttraining. Doe je mee?  Nu is sprinten niet mijn favoriete bezigheid op de fiets, maar een sprinttraining kan nooit geen kwaad. Is goed app ik terug, Half 8 op de club? Op Westland Wil Vooruit aangekomen staat Sander te wachten. Wat mij direct opvalt is hoe gesoigneerd de man van Argos – van Scheijndel erbij staat. Kort – kort, hoge sokken, fiets netjes gepoetst en een nette zonnebril op.

Noordermeer zijn 3e plek in Rozenburg

Noordermeer zijn 3e plek in Rozenburg

Dit kan niet anders dan dat zijn sponsor Sander van Scheijndel en zijn ploeggenoten hem dit hebben geleerd. Eerst maar eens richting ‘s-Gravenzande om goed in te rijden voor de 8 sprints van 30 seconden, die hij van zijn trainer heeft opgekregen.Tijdens het inrijden hebben we het over zijn prestatie afgelopen weekend in Rozenburg waar hij de 3e plek wist te behalen. Een goede prestatie van Noordermeer, die verder aangaf dit jaar hoopt beter te rijden als voorgaande jaren. Hij rijdt nu 3 jaar mee bij de Trimmers A en merkte dat hij veel moest bijleren over de ongeschreven wetten en regels van het wielrennen. Na 3 jaar kan hij eindelijk zeggen dat hij het spelletje een beetje snapt en dit heeft hij ook bevestigt. Een van de meest tactische onderdelen in het wielrennen, de afvalkoers, wist hij afgelopen Flynth 3-daagse te winnen.

We vanuit ‘s-Gravenzande richting de Maasdijk om vanuit daar naar de Waterweg te rijden. Tijd voor de eerste sprint. We zetten aan en vanaf dan weet ik het. Dit jaar nog een koers bij Amateurs A rijden zit er niet in. Met enig gemak pakt hij een lengte of 3 op me. Hij beweegt nog wel veel met zijn bovenlichaam tijdens de sprint. Ik geef hem een tip na de sprint mee, probeer je stuur in elkaar te duwen.

Na 3 minuten alweer de 2e sprint. Tik, tik, tik, Noordermeer schakelt zwaarder en hij rijdt weer weg en na 30 seconden houdt hij zijn benen stil. Ik kom er weer bij en we rijden verder naar de Waterweg. “Bij het groene hek de 3e sprint” en bij het groene hek zet hij weer aan. Ik doe er alles aan om zijn wiel te houden en dit keer lukt het me. Eindelijk! Al voel ik wel dat er ook niet meer inzit dan in het wiel blijven. Na de 4e sprint hebben we even rust. Sander verteld over zijn ploeg, de Argos – van Scheijndel formatie, dat hij hier zich goed in thuis voelt en veel leert de renners uit deze ploeg zoals bijvoorbeeld Maurice Barendse. Als je het over de duivel hebt, we komen de Naaldwijker nog geen 2 minuten later tegen. Train je mee met ons? vraagt Noordermeer, sprinttraining. Bij het vallen van dit woord antwoordde Barendse: Nee rij wel door.

We vervolgen ons pad. Onderweg verteld de Honselersdijker over zijn carrière als voetballer, eerst bij het eerste van Honselersdijk, toen bij Liera 1. Het gaat over het verschil tussen voetbal en wielrennen, daar waar voetbal een teamsport is, is wielrennen meer individueel.Je rijdt samen in een team, maar toch gaat het om de individuele uitslag. Hier moet hij nog een beetje aan wennen.

Het is zover, het 2e deel van onze sprinttraining. We beginnen op de Vlaardingse dijk met sprint 5 en even later over dezelfde dijk sprint 6. Na deze 2 sprints denk ik aan de wijze woorden van Jens Voigt: Shut up legs! Terwijl Sander rustig uitblaast en zijn bidonnetje pakt op een paar slokken te nemen moet ik even op adem komen. We steken het spoor bij Vlaardingen over, richting de golf baan. Voor de golf baan zetten we weer aan. Het lukt me zijn wiel te houden en na de sprint vraagt Sander me of ik nu sneller ben gaan sprinten of dat hij nu langzamer is gaan sprinten. Gewoon puur geluk dat ik zijn wiel kon houden. Laatste sprint laat ik al snel lopen en ben blij dat we klaar zijn. Nu uitrijden vanuit Maasland, via de Maasdijk terug richting Naaldwijk.

We praten verder over het verschil tussen het Trimmers niveau en die van de Elite/Belofte, over het fanatische van de Trimmers en over de site Wieler Westland. De rollen werden omgedraaid, de interviewer werd nu geïnterviewd. Sander vroeg waarom ik begon met Wieler Westland en waar ik naar toe wil. Wieler Westland is ontstaan uit pure passie voor de sport en waar wij heen willen? Out of the box thinking. Dit jaar beginnen we met de Westlandse Trimmers Poule 201, volgend jaar het Westland Klassement een nieuw leven inblazen en waarom niet over een paar jaar een grote ronde naar het Westland trekken? Als Utrecht, Apeldoorn en zelfs Neeltje Jans het lukt, waarom dan niet het wielergekke Westland? We moeten er beide om lachen, maar zijn er allebei wel over eens. Zonder dromen kom je nergens, dus waarom niet. We sluiten de training af met een praatje over de afgelopen periode, waar Sander veel verandering kende. Naast een 40-urige baan en huisvader, is hij vastberaden om een goede trimmer te worden. Dit siert hem en is het mooi om te zien hoe hij dit doet. We geven elkaar de hand. Tot in de kopgroep! We vervolgen ons eigen weg. Sander Noordermeer, een renner die we zeker in de gaten moeten gaan houden dit jaar voor de Westlandse Trimmers A Poule 2016.

De gereden route met Noordermeer

De gereden route met Noordermeer