google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Naast het wielernieuws wat Wieler Westland dagelijks voor u verzorgd zullen wij ook een aantal columns gaan verzorgen. Vandaag is de aftrap met de column trainen met. In trainen met zullen wij meetrainen met een Westlandse renner. Vandaag waren we mee met nieuweling Luc van der Hoeven, die in voorbereiding is voor het District Kampioenschap tijdrijden.

Luc van der Hoeven is een eerste jaars Nieuweling rijdend voor Westland Wil Vooruit. Hij komt uit een echt wielergezin, zowel zijn vader als zijn moeder hebben op de fiets gezeten. Als eerste jaars nieuweling veranderd er veel. Waar je bij de jeugd veelal op afgesloten clubparcoursen rijdt, krijg je bij de nieuwelingen klassiekers voor de kiezen en mag je de strijd aan in criteriums. Deze verandering verteerd de Wateringer goed. Hij heeft een degelijk eerste helft van het seizoen achter de rug en gaat naarmate het seizoen vordert steeds beter rijden.

We starten samen in ‘s-Gravenzande om vanuit daar via de Maasdijk naar Hoek van Holland te fietsen. Even rustig inrijden, zodat we even de tijd hebben hoe het met hem gaat en hoe het gisteren ging op het District Kampioenschap weg. Een koers waar niet veel in gebeurde. Ik heb wel een paar keer geprobeerd maar niemand reed weg was zijn antwoord. Ja die koersen heb je er nu ook eenmaal tussen zitten.

We vervolgden onze route via Hoek van Holland naar de stormvloedkering of zoals sommige Westlanders dit heuveltje ook wel eens noemen “Col du Westland”.  Vanaf daar gaan starten we de een tijdritoefening. Het rondje langs de Waterweg richting de slagboom, dan even tussen de slagboom door manoeuvreren om zo weer terug naar de stormvloedkering te rijden. Een rondje van 5 km waar de wind altijd in het nadeel blaast.

Eerst tot de slagboom goed doorrijden, om in trainersjargon te blijven D2/D3. Dan naar de stormvloedkering rust en vanaf daar weer hetzelfde tempo maar dan een ronde lang. De focus ligt niet op het hard rijden, maar op de techniek van het tijdrijden. Van der Hoeven ging in zijn tijdritpositie zitten. Die positie was zoals die moet zijn. Een mooie rechte rug waar zijn moeder de strijk op kan doen. Hij zit muisstil op zijn fiets en alleen zijn benen bewegen in een mooie cadans. We versnellen naar rond de 40 aan het uur.Hij blijft die mooie cadans houden en richt zijn focus op 2 recreanten die voor ons rijden. In een constante tempo fietst hij er naartoe en gaat erop en erover en rijdt dan in dezelfde tempo door tot aan de slagboom. Daar aangekomen zegt hij: ging lekker! Dat was ook te zien aan zijn manier van rijden, rustig op de fiets en alleen zijn benen deden het werk.

 

tmp_25481-IMAG02141243730885

We rijden weer terug naar de stormvloedkering. Vanaf hier een ronde op hetzelfde tempo. Ook nu zat die als een volleerde tijdrijder op zijn fiets. We slingerden langs de slagboom en in de terugdraaiende bocht bij het spoor richting de Waterkering schakel ik mis. Van der Hoeven is dan alweer bezig om tempo te maken en ik moet een gat dichtrijden van 50 meter. Hierbij voel ik dat me doel om weer bij de Amateurs A te rijden dit seizoen misschien iets te ambitieus is en het beter is om eerst goed te gaan trainen. In het wiel van Luc aangekomen moet ik even weer op adem komen.

We rijden door naar de Waterkering en ik zie dat Luc het tegenwind wat zwaarder krijgt. Focus op je houding, rug stil houden en met je kont meer op je zadel. Hij doet dit en gaat 2 km per uur harder rijden. We stoppen bij het gemaal huisje. Bedankt voor de tip.

Tijd voor uitrijden. We hebben het over het District Kampioenschap tijdrijden. Goed inrijden, parcours verkennen en geen stress om je heen. Gewoon alles op jouw manier. Muziek mee voor het inrijden en je ding doen.

Namens Wieler Westland wensen wij Luc veel succes bij het District Kampioenschap tijdrijden die vandaag zal verreden worden bij de roeibanen in Zevenhuizen.

De gereden training

De gereden training

 

Ook een keer trainen met Wieler Westland? Stuur ons een mail naar info@wielerwestland.nl