google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Den Haag en Westland gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om de Grand Départ van de Tour de France naar de regio te halen. Dat meldt het AD. De hofstad zou de start van La Grand Boucle graag binnenhalen voor 2022. In dit jaar mag Den Haag zich Europese Sportstad van het jaar mag noemen.

Op 30 januari komen de Haagse sportwethouder Aad de Mos, voorzitter van Profronde Westland Marco Vijverberg, de Westlandse tweede kamerlid Arne Weverling en Orlando van den Bosch van Cycling Service bij elkaar om de mogelijkheden te bespreken. Dit is tevens het officiele startschot van deze serieuze poging.

Een samenwerking tussen Den Haag en het wielergekke Westland moet volgens Vijverberg geen probleem zijn. “Sport heeft geen grenzen, dus wat zou het mooi zijn als Den Haag en Westland samen optrekken en de start van de Tour naar Den Haag halen.”

Het idee om de Tour de France naar de regio te halen is geen nieuw idee. Onder bewind van voormalig sportwethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) stelde toenmalig raadslid Richard de Mos er al vragen over de mogelijkheden om de grootste wielerwedstrijd van de wereld naar Den Haag te halen.