fbpx

De Ronde van Midden-Nederland ging vandaag van start met een ploegentijdrit over 26,2 kilometer. De ploegen moesten twee rondes van 13,1 kilometer volbrengen in en rond Doorn op de Utrechtse Heuvelrug. De eerste dag van de tweedaagse UCI 2.2 koers werd winnend afgesloten door het Britse One Pro Cycling. Zij klokten een tijd van 28:38 en versloegen daarmee het Deense Team ColoQuick-Cult en het Noorse Joker Icopal.Beste Westlander vandaag was Jim Lindenburg. Met zijn team Metec-TKH p/b Mantel wisten zij gedeeld 8e te worden in dit internationaal sterk bezette deelnemersveld. Samen Destil-Jo Piels wisten zij het parcours nog binnen het half uur af te leggen in een tijd van 29:39. Bij Metec leverde dit geen tevreden gezichten op. Volgens Jim Lindenburg ging het te netjes. In een ploegentijdrit hoort het wel eens te slingeren of niet goed te draaien, maar bij Metec was dit niet het geval. Het vooraf gestelde doel van het podium was daarmee ver weg.

Westland Wil Vooruit is ook uitgenodigd om mee te koersen in dit Wielerweekend en had als doel vooral het goede gevoel van vorig weekend door te trekken. Met specifieke trainingen op de ploegentijdrit en nog individuele investering op het gebied van tijdrijden, was het fijn voor de Westlanders dat de resultaten daar naar waren. Alleen de Jonge Renner was als club beter dan WWV en met Vlasman en Team Coop hield WWV nog twee andere teams achter zich. De tevredenheid was dan ook groot bij ploegleider Heskes. Hij kon zijn ploeg helemaal niets verwijten en sprak van een perfecte uitvoering van zijn team.

Morgen gaat de Ronde van Midden-Nederland verder met een klassieker over ruim 196 kilometer. Waarna het klassement van het weekend zal worden opgemaakt. Met de benen uit Portugal en een heuvelachtig parcours zal Jim Lindenburg ongetwijfeld plannen hebben, maar ook een aantal renners van WWV beschikken over een goede vorm en zullen stiekem dromen van een mooie uitslag. We gaan het morgen zien!

 

De uitslag van de ploegentijdrit via http://www.cyclingonline.info/: