Sven van Luijk doet volgend jaar een stapje terug. De Naaldwijker verruilt het continentale niveau voor clubniveau in, want stoppen doet Van Luijk zeker niet!

Als renner wist Van Luijk mooie uitslagen te behalen over de hele wereld. Zo werd in 2012 en 2013 werd hij derde in het eindklassement van de Czech Cycling Tour, in 2016 dertiende in de Tour of Iran en ook dertiende in de Tour of Qinghai Lake. In deze laatste etappekoers pakte hij vorig jaar nog een tweede plek in de zevende etappe.

Na een mooie wielercarrière gaat Van Luijk zich nu focussen op zijn maatschappelijke carrière.  “Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen. Ik heb deze jaren links en rechts wat bij geklust en kan misschien ook profijt hebben van mijn verblijf in Italië waar ik bijna een seizoen koerste en die taal spreek. En ik heb natuurlijk ook mijn opleiding sportmarketing aan de ‘Johan Cruijff’ afgerond. Ach, ik woon nog thuis bij mijn ouders, ik zie het allemaal vol vertrouwen tegemoet”, laat Van Luijk op de site van zijn ploeg Monkey Town weten.

Aanstaande zaterdag op zijn 29e verjaardag start Van Luijk zijn laatste profkoers. Dan staat hij in Middelburg aan start voor de Tacx Pro Classic, een koers over 230 kilometer. Daarnais hij continental renner af en gaat hij verder op clubniveau