fbpx

Bartek Strzelski heeft de Ronde van Kwintsheul op zijn naam geschreven bij de Trimmers A. De Pool van Argos-Solar NRG- Van Scheijndel reed in de laatste ronde weg en wist daardoor de massasprint te ontlopen. Bij de Trimmers B kwam Frank de Bakker als eerste over de finish.

Zoals gewoonlijk in Kwintsheul ging het hard. Het tempo en gedraai en gekeer over de klinkers van “de Heul” eisten hun slachtoffers, maar zorgden er ook voor dat er vooraan niet echt iemand weg kon komen. Het kwam niet verder dan een aantal speldenprikken van o.a. Marino Noordam en Sem v/d Bogaert.

Het leek erop dat de koers weer op een massasprint uitmonde, maar toen kwam de coupe van Argos-Solar NRG- Van Scheijndel. In de laatste ronden moest Strzelski de sprint aantrekken voor Barendse, maar trok zo hard door dat hij weg reed. Eerst met Erwin van Dam in het wiel, daarna alleen. De sterke Pool trok zo hard door dat hij niet meer te achterhalen was. Hij mocht zijn handen in de lucht steken op de Leeuwenriklaan. Achter hem werd ploeggenoot Barendse tweede. Marino Noordam werd derde en leider van het Westland Klassement Dennis Meijer werd vierde. Hierdoor blijft Meijer in het Westland klassement.

Bij de B Trimmers een ander verhaal. Hier waren Frank de Bakker en John van den Ende weggereden. De samenwerking van de twee was goed, waardoor ze een grote voorsprong konden opbouwen en niet meer te achterhalen waren.

In een sprint-a-deux klopte De Bakker nipt Van den Ende. Achter hen werd Jacco Jansen derde. Hans Meerbeek werd achtste en hield 1 punt voorsprong over in de stand van het Westland klassement. De Naaldwijker van Tuin&Terras voelt de hete adem van Jacco Jansen in zijn nek.
Morgen zullen weer alle standen op Wieler Westland worden gezet!