In een vol Nature’s Pride is afgelopen maandag de Kick-Off gegeven van De Westlandse Ride. De tocht, die op 26 en 27 mei wordt gehouden leidt de renners 24 uur lang door onze regio. Net als voorgaande edities zet De Westlandse Ride zich ook dit jaar in voor de Daniel den Hoed Stichting. Het geld wat opgehaald wordt gaat naar het onderzoek van hersentumoren. Ook Wieler Westland gaat haar steentje aan bijdragen en probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor De Westlandse Ride!

Als Westlands wielerplatform zijn wij vooral nauw betrokken bij de wielersport. We verslaan het dagelijkse Westlandse wielernieuws, schrijven leuk blogjes en proberen de sport zo goed mogelijk te promoten. Maar een wijze fietsenmaker uit ‘s-Gravenzande zei ooit eens tegen mij: “Het wielrennen in het Westland is veel groter dan dat. Wat te denken van de renners van Team Westland en De Westlandse Ride, die zich het schompes rijden om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de strijd tegen kanker? Ook zij leveren een topprestatie!” En daar had Sander van Scheijndel helemaal gelijk in!

Na mee gedaan te hebben met de Haagse Hoed Challenge (het Haagse broertje van de Westlandse Ride) was het helemaal duidelijk. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Dat heb ik helaas ook. En dat ik nu met wielrennen, de sport waar ik zo van hou, me in kon zetten voor de strijd tegen kanker en de mensen kon helpen die door deze ziekte waren gegrepen. Dat was een onbeschrijfelijk, maar zo heerlijk gevoel. Daar kan geen koersoverwinning tegenop!

Het was dan ook niet vreemd dat direct na de Haagse Hoed een mail uitging naar De Westlandse Ride. Dit leidde tot een kopje koffie in de Mirell in Naaldwijk met één van de bestuursleden van De Westlandse Ride. Dit gesprek was een basis van mooie ideeën. Wieler Westland biedt De Westlandse Ride een mooi platform om nog meer aandacht te geven voor dit evenement om zo nog meer geld op te halen. Dit gaan wij doen door middel van berichtgeving, interviews, een special edition van onze column Trainen met… en natuurlijk zijn wij op de dagen zelf ook aanwezig!

Niet alleen zal Wieler Westland De Westlandse Ride steunen met media aandacht. Er komt ook een actie aan. Zo gaat er van elk verkochte paar sokken en koersklakske € 1,00 naar De Westlandse Ride en als ons nieuwe wielershirt uit is gaat er zelfs € 5,00 per shirt naar de Westlandse Ride!

Meer informatie over onze actie is te vinden op www.wielerwestland.nl/de-westlandse-ride