Het mountainbikepeloton was zondag neergestreken in Havelte, waar de NL Koningscup werd gereden. Ook het Offroad Team van Westland Wil Vooruit was met een sterke delegatie afgereisd naar het Drentse dorp.  Met een podiumplek en twee top tien plekken mocht het team van Jeffrey van den Berghen mocht tevreden terugkijken op deze dag.

De dag begon met de start van de nieuwelingen en dames, die gelijk van start gingen. Bij de nieuwelingen stond er geen maat op Luke Verburg. De Schiedammer, die zijn jeugdopleiding bij Westland Wil Vooruit genoot, demarreerde uit de kopgroep en won de koers. Twan van der Drift zat ook in deze kopgroep totdat de Wateringer werd gehinderd door een val van een andere renner. Toch wist van der Drift als zesde te eindigen en was hij eerste eerstejaars nieuweling. Quinten Buijs eindigde als tweede eerstejaars nieuweling op een tiende plek. Jesper van der Valk eindigde als negentiende.

Bij de nieuwelingdames was het Fleur van der Peet die een podiumplek pakte. De Nederlands kampioen veldrijden werd tweede achter een ontketende Puck Pieterse. Kim Bodemann eindigde bij de elite/beloften dames als zesde. Danielle Sluijter was achtste.

Bij de junioren eindigde Lars van den Berghen als veertiende. Alle overige uitslagen van onze regiogenoten zijn hier te vinden.