google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Waar heel wielrennend Nederland zit te kijken naar de Giro d’Italia wordt er ook aan de andere kant van de wereld gekoerst. In de V.S. staat een sterk deelnemersveld aan start in de Agmen Tour of California. Een van de renners is de Poeldijker Lennard Hofstede. De Poeldijker van Team Jumbo-Visma maakt een sterke indruk op de Amerikaanse wegen.

Zo zat hij in de vijfde etappe in de kopgroep van de dag en ook vandaag was Hofstede weer mee in de lange vlucht. In de laatste 10 kilometer sloot Maximilian Schachmann -de nummer vijf van het algemeen klassement- aan bij Hofstede en kompanen. Dit was net voor de slotklim: Mount Baldy. Het Duitse talent van Bora-Hansgrohe ontwikkelde op deze klim een moordend tempo en het was Hofstede die de Duitser het langst kon volgen. Toch moest Hofstede op vier kilometer voor het eind de rol lossen Schachmann. De Poeldijk kwam uiteindelijk als 40e over de meet.

Schachmann werd later op de klim weer bijgehaald door de groep der favorieten. Uit deze groep blek de jonge Sloveen Tadej Pogačar de beste te zijn. George Bennet van Jumbo-Visma werd derde.