In de Ronde van Californië heeft het peloton zich flink misrekend waardoor een groep van vijf vroege vluchters, met daarbij Lennard Hofstede, in de finale de massasprint wist voor te blijven. Ook al trok Quick-Step  het peloton nog in waaiers uit elkaar, het slotoffensief van de mannen van Marcel Kittel kwam te laat. De Amerikaan Evan Huffman mocht zijn armen in de lucht steken. Hofstede eindigde als derde.

De vierde etappe over 160 kilometer tussen Le Turniet en Britton stond als sprintersetappe aangeschreven. Niets bleek minder waar. Een hoog tempo, lekke banden en waaiers zorgden ervoor dat het een spannende koers werd.

Een vroege vlucht van vijf renners, met daarbij de Poeldijker Lennard Hofstede kreeg al snel wat ruimt van het peloton, wat zich totaal geen zorgen maakte over de vijf. Hierdoor kon de voorsprong groeien naar 9 minuten.

Met nog 20 km voor de boeg was de voorsprong geslonken naar een minuut of drie en deed Quick-Step er alles aan om de vijf nog terug te pakken. Met zes renners reed de ploeg alles op de kant en brak het peloton in diversen waaiers. Met nog drie kilometer te gaan had Hofstede en zijn medevluchters nog 1 minuut en op twee kilometer van de streep 35 seconden.
Toch wisten de vijf het aanstormende peloton achter zich te laten en  gooide Evan Huffman (Rally Cycling) uiteindelijk zijn armen in de lucht. Zijn ploegmaat Britton eindigde als tweede voor Hofstede die derde werd. Hiermee haalt de Poeldijker van team Sunweb zijn eerste podiumplek tussen de grote mannen. De Pool Majka blijft leider in het algemeen klassement.