Sjoerd Kouwenhoven

Sjoerd Kouwenhoven

In Geraardsbergen werd de oudste Belgische kermisklassieker voor profs op woensdag voor de 99e keer gereden. Aan start Naaldwijker Sven van Luijk en Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven. Laatstgenoemde wist in de finale als negende over de streep te komen.

Om 14:00 kreeg het peloton het startschot te horen voor een koers over 161 km De 146 renners moesten in Geraardsbergen 14 ronden van 11,5 km rijden. Met een gemiddelde van 44,4 km per uur ging het voor maar liefst 104 renners te snel en zij moesten voortijdig de strijd staken.

In de finale was er een groep van tien renners die een kleine voorsprong hadden.In deze groep onder andere Mike Teunissen, Pim Lighart, Jasper Stuyven en  Sjoerd Kouwenhoven. De renner van Metec TKH is afgelopen maand sterk bezig. Met zijn aanvalslust kleurt hij als een van de aanvallers in de meeste koersen waar hij rijdt de koers. Deze kopgroep van tien wist met een voorsprong van 9 seconden naar de finish te rijden. In de sprint was de Est Raim Mihkel de snelste voor Mike Teunissen en Nicolas Vereecken. Sjoerd Kouwenhoven pakte de negende plaats.