In de krant van vandaag valt te lezen dat zowel Sjoerd Kouwenhoven als Bas van der Kooij volgend jaar terugkeren bij Westland Wil Vooruit. Niet is minder waar. Bas van der Kooij zal volgend jaar niet terugkeren bij Westland Wil Vooruit. Waar zijn toekomst precies ligt, is vooralsnog onduidelijk. Als daar meer over bekend is, dan zullen we daar over berichten. Sjoerd Kouwenhoven keert wel terug en wij spraken met hem over het hoe en waarom. 

Afgelopen zomer viel alles op zijn plaats. Sjoerd begon met een nieuwe deeltijd baan, maar dat beviel van beide kanten zo goed, dat men daar hem graag fulltime wilde hebben. Daarnaast was er nog het heugelijke feit van een gezamenlijk huis met zijn vriendin en de optelsom leidde tot de conclusie dat het rijden op continentaal niveau niet meer haalbaar zou zijn voor Sjoerd.

Hij heeft de overtuiging dat een fulltime baan niet te combineren is met een continentale ploeg als Metec THK. De toewijding in training en voor wedstrijd die vereist is om op dat niveau te presteren, is simpelweg niet te combineren met een fulltime baan. Ook de tripjes naar meerdaagse wedstrijden in het buitenland zijn moeilijk te combineren en daarom was het tijd om een stap terug te doen. Stoppen met fietsen was geen optie. De liefde voor de koers is daarvoor simpelweg te groot, maar de terugkeer naar een club was onvermijdelijk.

Voor Sjoerd was het geen issue. Zijn terugkeer zou naar Westland Wil Vooruit zijn. De club waar hij al 15 jaar lid is en waar hij is opgegroeid. Op steenworp afstand van zijn huis en bij de beste club van Nederland met een leuke, sterke kern renners. Afgelopen weekend kreeg hij op het NCK nog de bevestiging van zijn keuze. Veel lol en een super prestatie gingen daar hand in hand. Precies zoals hij W.W.V. voor zich ziet.

Met zijn terugkeer naar W.W.V. keert er een brok ervaring terug naar de Wollebrand. Sjoerd ziet een groep renners waarvan sommigen niet zouden misstaan op continentaal niveau. Met zijn 9 jaar ervaring op dit niveau hoopt hij voor deze renners het verschil te kunnen maken door ze te helpen met het laatste zetje in de goede richting. Persoonlijke doelen worden nog even in de ijskast gezet. Na negen jaar leven voor de koers is het tijd voor wat meer aandacht voor zaken naast het wielrennen. De sleutel van het nieuwe huis is net in bezit en daar moet veel verbouwd worden.

Voor W.W.V. is Sjoerd een welkom versterking van het jonge team. De ervaren man waar de ploeg ook naarstig naar op zoek was. Een renner die het klappen van de zweep kent en met zijn koerservaring en inzicht het verschil kan maken voor de aanwezige jonge talentvolle renners.