fbpx

De dagen beginnen duidelijk weer te lengen. Langzaam maakt de kou van de winter plaats voor de geur van lente. De lucht zit vol met nieuw leven, nieuwe belofte, nieuw hoop. Dit kan dan ook maar een ding betekenen: de koers komt naar huis!

Het openingsweekend is geweest, dus de vlamingen hebben het al geroepen. De Strade Bianche is gedaan, dus de Italianen geloven het vurig. Uiteindelijk weet iedereen dat de koers pas echt thuis is als de SJABO Zomeravondcompetitie weer is begonnen. Volgende week 15 maart is het eindelijk zo ver, dan wordt even over half acht het eerste startschot weer gegeven en schiet een nieuw seizoen in gang.

Het moment dat iedere trimmer naar de bult kijkt en het ziet als klim van 1e categorie. Het moment dat de meeste zich afvragen wat er met de goede bedoelingen van trainen in de winter is gebeurd. Het moment waarop de wind in finishstraat altijd tegen lijkt te staan. Het moment dat meer uitgekeken wordt in de versnapering na afloop dan naar de koers zelf. Het moment om de Ullrich-winter af te sluiten!

Maar de Zomeravondcompetitie is meer dan alleen een nieuwe belofte of moment van confrontatie. Het is ook de mogelijkheid om op verschillende niveau’s te koersen. Van volbloed elite tot liefhebber die zijn of haar eerste stapjes maakt in de wedstrijdsport. Iedereen is welkom en iedereen staat aan de start. Na een uurtje is alles vergeten en vergeven. Het enige dat rest zijn de sterke verhalen die de wielersport zo mooi maken.

Kom dus vanaf de 15e iedere donderdag naar Westland Wil Vooruit om jouw rondjes te draaien op de baan. De mannen van de mannen van de Zomeravondcompetitie zitten in ieder geval met groot enthousiasme klaar om jullie te ontvangen. Of je nu beginner ben of niet.


De mannen die altijd lachend voor je klaar staan
V.l.n.r: Aad Helderman, Sjaak Bol en Koos van Winden
Ontbrekend: Toos en Piet Beerens en Dave Bol

Uitgelichte foto: Fotokoos.info