google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

In België is vandaag het koersseizoen weer van start rijden. Daar waar de profs en vrouwen de omloop van het Nieuwsblad rijden, rijden de nieuwelingen en junioren in Rijckevorsel. De nieuwelingen namen de aftrap in het Belgische dorp voor een koers over 50 kilometer. Een goede Roy Duijvesteijn liet zien dat zijn vormpeil goed was. De Honselersdijker werd derde.

Een afvaardiging nieuwelingen van Westland Wil Vooruit waren zaterdag afgereisd naar Rijckevorsel om het nieuwe wielerseizoen te openen. Om 13:00 kregen zij het startschot te horen voor een koers over 50 kilometer, verdeeld over 10 ronden.

Met nog drie ronden voor de boeg reden twee renners weg uit het peloton. Hierop werd gereageerd door een renner en door Roy Duijvensteijn. De twee sloten bij de kopgroep aan en met z’n vieren reden ze een minuut weg van het peloton. In de sprint voor de overwinning kwam Duijvesteijn twee fietslengtes te kort voor de overwinning en eindigde als derde.

Achter Duijvesteijn was het Quinten Buijs die achtste werd en Stef Suijker die de veertiende plek pakte. De overige uitslagen zijn nog niet bekend.