De Ronde van Portugal is tot haar einde gekomen. Op laatste dag moest er nog een 20,1 kilometer lange tijdrijd gereden worden. De mannen van het klassement moesten nog één keer aan de bak waar anderen blij waren het einde te halen. Leider Alarcon onderstreepte nog maar eens de beste te zijn door als eerste klassementsrenner op de tweede plek te eindigen. Hij moest slechts 15 seconden toegeven op zijn ploeggenoot Veloso. Hiermee verzekerde Alarcon zich ook van de eindwinst in de Ronde van Portugal. Hij wist zijn ploeggenoot Antunes ruim een minuut achter zich te houden.

Voor Kouwenhoven was het vandaag nog een dagje zwoegen. Als geen geboren tijdrijder was de tijdslimiet zijn grootste uitdaging vandaag. Niemand wil een Ronde naar huis toe en al helemaal niet op de laatste dag. Dat de tijdslimiet een reëel gevaar was, bleek wel uit het feit dat vier renners vandaag nog buiten tijd waren. Gelukkig wist Kouwenhoven de klus te klaren en eindigde hij met zijn 95e plek nog bij de eerste honderd.

Voor Lindenburg is een tijdrit andere koek. Op de website van zijn ploeg Metec staat zelfs te lezen dat tijdrijden één van zijn specialiteiten is. Lindenburg was dan ook geen sinds van plan om vandaag rustig uit te rijden, maar wilde graag nog een keer zijn goede benen tonen. Het lukte hem dan ook goed. Met een 48e plek in de afsluitende tijdrit van een 11-daagse ronde doe je het twintigjarige gewoon goed.

Kouwenhoven was blij met het uitrijden van de Ronde van Portugal, maar had op meer gehoopt. Vooraf had hij gehoopt om in minimaal één etappe een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat is helaas niet gelukt, maar het uitrijden van Ronde in deze omstandigheden is al een knappe prestatie op zich. Kouwenhoven hoopt dan ook dat deze investering zich uitbetaalt in het restant van het seizoen.

Voor Lindenburg was het anders. Hij was afgereisd naar Portugal om te leren en dat heeft hij gedaan. Hij was onder de indruk van het publiek langs de kant. In zijn woorden leek het de Tour de France wel. Daarnaast is het in een lange etappekoers zaak om om te gaan met goede en slechte dagen. Deze test heeft hij glansrijk doorstaan. Ook volgens Kouwenhoven heeft Lindenburg het goed gedaan. De laatste dagen reed hij in de ogen van Kouwenhoven nog makkelijk en dat is knap voor een van de jongste starters in een Ronde vol met dertigers en veertigers. Ook voor Lindenburg geldt nu: herstellen en opmaken voor de rest van het seizoen.

Wij wensen beide Metec renners hier heel veel succes bij. Het was mooi om de beide Westlanders te volgen in Portugal en hebben via hun de koers van binnenuit mogen meemaken. Wij danken hen dan ook beiden voor hun medewerking!