Het open Westlands kampioenschap werd zondagochtend geopend door de Trimmers B. Een koers over 30 kilometer over het gehele parcours van Westland Wil Vooruit. Er werd hard gereden door de mannen. Snelheden van  tegen de 50 km per uur zorgden er voor dat er veel mannen in de problemen kwamen. Toch wist een kopgroep van drie in de finale weg te rijden en mocht strijden om het kampioenschap.

Het open Westlands kampioenschap bij de B was een zware koers. Vanaf het begin werd er hard doorgereden en waren er diversen uitlooppogingen. Na een bergsprint trokken zes renners door, waardoor het peloton uiteen viel. Er ontstond een gat tussen twee groepen die constant groter werd.

Vooraan waren de mannen van DB Telecom / The Blue Train goed vertegenwoordigd. Hierdoor wisten zij de koers in handen te nemen en zat er in vrijwel elke demarrage wel een mannetje mee. Toch slaagden niemand er echt in om weg te rijden.

Totdat in de finale Edwin Vijverberg, Ronald Boers en Frank de Bakker wegreden. Zij hadden een kleine voorsprong van 9 seconden te verdedigen. Achter hun werd er gecontroleerd door de mannen van The Blue Train, die met Vijverberg een mannetje mee had in de kopgroep. De drie bleven weg en het was Ronald Boers die met een wiellengte naar de overwinning reed. Vijverberg werd tweede, de Bakker derde.

 

De liveticker van deze koers is terug te vinden op www.twitter.com/wielerwestland