google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De clubkampioenschappen, de eerste echte krachtmeting voor de trimmers dit seizoen, werd zondagochtend op het clubparcours van Westland Wil Vooruit verreden. Al vroeg in de koers viel bij de A Trimmers de beslissende slag en ging Ronald Barzilaij naar naar huis met de titel.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van vier renners. Deze kopgroep bestond uit Gerben Vreugdenhil, Michel Groenewegen, Miquel de Zoete en Ronald Barzilaij. De voorsprong van de kopgroep groeide en achter hun kwam een echte achtervolging niet op gang.

Miquel de Zoete moest de andere koplopers laten gaan, waarna er nog drie vooraan overbleven. In de finale was het Ronald Barzilaij die zijn wiel als eerste over de streep duwde voor Groenewegen en Vreugdenhil.

Bij de Trimmers B was het na een lange gesloten koers Roel de Bakker die aan de haal ging met de overwinning. In de laatste ronde demareerde de Bakker uit het peloton en wist zijn solo succesvol af te ronden. Jan Willem Huising werd tweede en Ruud van Lier eindigde als derde.