fbpx

Weinig wind en een aangenaam temperatuurtje  maakte dat de ronde van de Kerspelen langzaam op gang kwam. Eenmaal de ontsnappingspogingen er waren bleven die ook komen, met als gevolg een kopgroep van acht in de finale. Met nog drie kilometer te gaan reed Jordy Buskermolen weg uit deze kopgroep, waarna hij solo naar de overwinning reed. HSK Trias renner Mitchell Huenders eindigde als tweede, Levhi Braam won de sprint om plek drie. Beste Westlander was Robbert Keus op de vijfde plek.

Nadat de ronde van de Kerspelen was los gekomen was er een spervuur aan demarrages. Eerst was de beurt aan marathonschaatser Gary Hekman (NWV Groningen) en Jasper Plender (VolkersWessel). Toen deze twee mannen waren ingelopen, was het de beurt aan Coen van Kleef van Westland Wil Vooruit en Monstenaar Marvin van Spronsen. De twee kregen weinig ruimte en al snel was ook hun vluchtpoging te niet gedaan door het peloton.

Met de finale voor de boeg probeerden acht man er van onderuit te muizen. Hierin geen Westlanders of iemand van Westland Wil Vooruit, maar wel Mitchell Huenders van HSK Trias. De club aan de Haagse Uithof heeft sinds dit jaar weer een elite/belofte team en kon met Huenders de leiding overnemen van David Dekker. Dit lukte hem ook, want nadat Jordy Buskermolen wegreed bij deze acht was het Huenders die hier op reageerde. De renner van HSK Trias kwam tot zes seconden van Buskermolen, die de overwinning pakte, en werd daardoor leider in de clubcompetitie.

Achter deze twee renners was weer alles samen gekomen en werd het een massasprint. Hierin bleek Levhi Braam de snelste. Naaldwijker Robbert Keus werd vijfde en Poeldijker Dennis van Leeuwen pakte de achtste plek