De 62ste Ster van Berkel werd zaterdag verreden. Deze koers door de straten van Berkel en Rodenrijs staat bekend als een lastige, waarbij het vooral heel hard gaat en dit in de loop van de koers vaak zijn slachtoffers eist. Toch lieten onze regiogenoten zien dat zij goed met de eerste meekonden. Een podiumplek zat er niet in, maar wisten zij bij zowel de junioren als de amateurs een top 10 plek te bemachtigen.

Bij de junioren waren het Westland Wil Vooruit renners Freek Middelburg en Sven Vijverberg die in een achtervolgende groep zaten op twee koplopers. De twee Westlanders konden niet voorkomen dat de koplopers Edo Maas en Marijn van den  Berg mochten strijden om de overwinning. Hierin bleek van den Berg de sterkste te zijn. Middelburg eindigde net naast het podium als vierde en Vijverberg werd zesde. Honselersdijker Roy Roodenburg, ploeggenoot van Middelburg en Vijverberg, eindigde als twaalfde.

Bij de amateurs was het Jaco van Beusichem die een top 10 plek veroverde. De renner uit Hoek van Holland werd zesde en was daarmee de beste regiogenoot.