Het wielerseizoen is net ten einde gekomen, maar de transfermolen draait volle toeren. Veel Westlandse renners en rensters stappen in 2018 een nieuw avontuur in om zich door te kunnen ontwikkelen. Wij zetten een aantal van deze transfers voor u op een rijtje.

Terug naar het oude nest
Samen met Henk Bom en Paul Helderman zette Marvin van Spronsen een aantal jaar geleden een eliteploeg op bij HSK Trias. Nu zowel Bom als Helderman de elitecategorie vaarwel hebben gezegd is het voor van Spronsen een logische stap om terug te keren naar Westland Wil Vooruit. Afgelopen weekend heeft de man uit Monster de begeleiding van HSK Trias op de hoogte gehouden van zijn vertrek en hun bedankt. Bij Westland Wil Vooruit kan van Spronsen zijn ervaring kan delen met de jonge renners.

Swaboladies voor Wasmus
Na een mooie opleidingsperiode bij Westland Wil Vooruit, waarbij ze mooie resultaten behaalde, is het een logische stap dat Nienke Wasmus vertrekt bij de Westlandse vereniging. De renster uit Den Hoorn gaat naar Swaboladies, één van de sterkste clubteams voor vrouwen van Nederland. Hier zal ze terecht komen in een team met veel ervaring waar ze nog veel kan leren.

Team Cervélo-GOODZO
De Nederlandse nieuwelingen en junioren mogen volgend jaar een nieuw team gaan begroeten, het Cervélo-GOODZO team . Het team met Zeeuwse roots zal zich volledig gaan richten op het opleiden van renners en trekt maar liefst drie renners weg bij Westland Wil Vooruit. Dit zijn Roy Duijvesteijn, Leonardo van Driel en Sven Vijverberg.

Ammerlaan naar nieuwe opleidingsploeg juniordames
Ook in het dameswielrennen komt er een nieuw opleidingsteam. Dit team gaat zowel jong talent op de fiets als in de begeleiding opleiden naar hogere doelen. Hun motto: unlock your potential, oftewel doorbreek het glazenplafond en haal alles uit de kast. Onder de naam APB Junior Women Development Team zal ook de Lierse Rozemarijn Ammerlaan deel uit maken van dit team.

Naar Monkey Town
Honselersdijker Mike Bronswijk zal in 2018 ook te bewonderen zijn in andere kleuren. De renner zal bij de nieuwelingen uitkomen voor het Noord Hollandse Monkey Town team. Biki Goedschalk trekt van Westland Wil Vooruit naar Willebrord Wil Vooruit om daar zich meer te kunnen focussen op het baanwielrennen.