Het is Lierenaar Quinten Buijs gelukt om het Westland Klassement te winnen bij de nieuwelingen. De renner van Westland Wil Vooruit moest in de laatste koers in Naaldwijk 1 punt goedmaken op Enzo Leijnse. Aangezien Leijnse niet aan start stond kon Buijs onbezorgd naar de overwinning in het eindklassement rijden.

De regenachtige koers over 40 kilometer kende een gesloten karakter tot aan de finale. Toen werd er slag om slinger geprobeerd om weg te rijden, echter kwam niemand echt weg. Tot aan vier ronden voor het eind de mannen van de Volharding aan de boom schudde en het peloton in de achtervolging moest.

In de laatste rechte lijn was iedereen weer samen, maar lieten de mannen van de Volharding toch hun suprematie zien, door eerste en tweede te worden. Simon den Braber was de man die de overwinning pakte voor Joris Kroon. De strijd om plek drie werd gewonnen door Jens Pronk net voor Wateringer Luc van der Hoeven.

Quinten Buijs was zesde en pakte daarmee het Westland klassement. “Ik ben er superblij mee”, aldus Buijs. “Direct toen ik hoorde dat het Westland Klassement weer kwam, ging ik er vol voor en nu win ik hem ook nog!” verteld de eerstejaars nieuweling aan Wieler Westland.

Het Westland Klassement wordt mede mogelijk gemaakt door