google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Wekenlang kon je in en rond de Maasdijk niet trainen zonder dat je de Westlandse trimmersploegen tegenkwam op de meest dikste tijdritfietsen. Dit was allemaal voor 1 doel. De ploegentijdrit van Maasdijk, wereldberoemd in het Westland. De ploeg die wint krijgt eeuwige roem en gaat als triomfater de winterstop in.

Het parcours is vertrouwd met de start aan de Lange Kruisweg in Maasdijk, om daar ook weer na 39,8 km te finishen. Aan start staan 33 ploegen verdeeld over 4 categorieën. Het meest uitgekeken wordt naar de tijdverschillen tussen de A categorie en de juniorenploeg in de licentiecategorie. Deze laatst genoemde ploeg rijdt de ploegentijdrit in Maasdijk als generale repetitie voor het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) wat gehouden wordt op zaterdag 30 september in Dronten. Daar moeten de mannen vlammen, maar kunnen ook in Maasdijk geen steekje laten vallen. Mocht een trimmersploeg sneller zijn dan zullen de junioren dit nog heel lang moeten horen, aangezien trimmers nooit trainen en de junioren wel.

Aan de organisatie kan het in ieder geval niet. Zij waren de afgelopen tijd zeer actief op social media om iedereen goed op de hoogte te houden over de ploegentijdrit. Daarnaast heeft de organisatie zelfs weten te regelen dat Naaldwijks wielertalent Mylène de Zoete gehuldigd wordt door de gemeente Westland, voor haar prestaties op het WK Baan. Het belooft dus een echt wielerfeest te worden, waar nog gehele winterstop over nagepraat wordt.

Het programma van de ploegentijdrit ziet er als volgt uit:

9:00 start ploegentijdrit
10:30 – 11:30 muziek m.m.v. De Herriemenie
11:30 – 12:00 Huldiging Mylene
12:00 Prijsuitreiking

De starttijden zijn terug te vinden in onderstaand overzicht