Westland Wil Vooruit renner Piotr Havik hefft te horen gekregen dat hij niet langer de blauwe trui voor beste clubrenner in de Topcompetitie mag dragen. Havik werd na de Ton Dolmans Trofee op het podium geroepen en kreeg de blauwe trui uitgereikt. Sinds 23 april zat de blauwe trui om de schouders van Havik, maar nu moet hij deze trui afstaan.

De reden voor het ontnemen van de blauwe trui komt voort uit de licentie van Havik. Voor zijn wielerclub Beat cycling heeft Havik een proflicentie B aangevraagd en ontvangen. Deze licentie gebruikt hij om tijdens criteriums in het shirt van Beat cycling te kunnen rijden. Tijdens de Topcompetitie rijdt de Beat ambassadeur echter in het shirt van de club waar hij lid van is: Westland Wil Vooruit. Toch heeft de organisatie besloten dat het houden van een proflicentie B een uitsluiting voor het individuele klassement voor clubrenners tot gevolg heeft.

Als gevolg van de uitsluiting van Havik neemt Martin Kelderman van UWTC De Volharding de trui over. Nick van der Meer is nu de beste renner van Westland Wil Vooruit op een 5e plek met slechts 26 punten achterstand.