Nederlands kampioene Fleur van der Peet is de nieuw leidster in de KNWU topcompetitie veldrijden bij de nieuwelingen-dames. De Haagse van het Offroad-team van Westland Wil Vooruit wist de koppositie in de topcompetitie te pakken door tweede te worden in de veldrit van Valkenswaard. Van der Peet moest alleen Puck Pieterse voor zich dulden.

Ook een tweede plek voor Larissa Hartog bij de junioren-dames. De Lierse van Merida-Bassa moest op het technische parcours van Valkenswaard moest 11 seconden toegeven Femke Gerritse. Rozemarijn Ammerlaan uit De Lier eindigde als zesde en staat voorlopig derde in de topcompetitie.

Bij de elite/beloften was er een vierde plek weggelegd voor Lars van den Berghen. De Naaldwijker moest na een krap uur koers 35 seconden toegeven op de uiteindelijke winnaar Erik Boer. Als eerstejaars belofte staat Van den Berghen netjes op de achtste plek in de topcompetitie.

Bij de nieuwelingen reed Lierenaar Quinten Buijs naar plek negen. Dit is ook de plek waar hij momenteel staat in de topcompetitie.