Zaterdag werd de Zuid-Hollandse Eilanden Tour gereden en vooraf werd er met enige verwachtingen en optimisme naar vooruit gekeken. Met Dennis van Leeuwen als beste renner  van Westland Wil Vooruit op plaats 30 was er reden genoeg om ploegleider Leon Hofman even te bellen met de vraag: Wat is er gebeurd?

Vooraf was er dus veel optimisme. Niet in de laatste plaats omdat alle zes de renners,  die aan de start stonden namens WWV, de laatste tijd in een blakende vorm verkeren. Zonder een echte kopman was het wel Nick van der Meer die als vooruitgeschoven renner fungeerde. Met zijn huidige vorm is hij in iedere koers die hij start favoriet en zaterdag was daar dus geen uitzondering op.
Vanaf het begin was het een zeer hectische en zenuwachtige koers. Volgens ploegleider Hofman waren de regen en het gebrek aan wind hier debet aan. De regen maakte glad en gevaarlijk en het gebrek aan wind zorgde er voor dat veel renners zich vrij eenvoudig voorin konden handhaven met extra drukte, dus hectiek tot gevolg. Ook wist Hofman te vertellen dat het dit jaar in de clubcompetitie er sowieso zenuwachtiger aan toe gaat. Een verklaring is hier niet voor te vinden, maar de gevolgen voelen ze wel bij WWV.

Als voorbeeld van hoe tegen kan zitten vertelde Hofman over Dennis van Leeuwen. Tot 60 kilometer in de koers zat hij steeds voorin, maar toe hij zich 1 keer liet uitzakken naar de ploegleiderwagen voor wat advies raakte hij betrokken bij een valpartij. Gevolg was, buiten het hard in aanraking komen met het asfalt, dat van Leeuwen direct op achterstand reed en de ploeg niet meer kon helpen.
Nick van der Meer kwam uiteindelijk nog wel in de achtervolgende groep op de twee leider terecht. Op dat moment was er zelfs nog alle kans om terug te keren bij de leiders en de koers naar zijn hand te zetten. Helaas werd er in de achtervolgende groep gevallen, waardoor alle kans op het pakken van de leiders was verkeken. Zelfs op dat moment was er nog niet veel aan de hand, want met 1,5 kilometer te gaan zaten Christiaan Meerbeek en Jos Koop op de voorposten van het peloton. Op het moment dat het peloton een rotonde moet nemen valt de eerste renner en die sleurt Meerbeek in zijn val mee. Koop moest hierdoor uitwijken en zag zijn val gebroken door de bossage langs de weg. Voor WWV zegt het genoeg dat de onfortuinlijke Dennis van Leeuwen als eerste man over de streep kwam.

Met alle ambities waarmee ze aan de start stonden is het een enorm domper dat de koers zo verlopen is. De renners hebben genoeg pech gehad voor het seizoen en lopen we hopen dat deze koers snel achter hun gelaten wordt. De klassieker overwinning hangt nog steeds in de lucht en deze kan zomaar snel komen.