Het afgelopen weekend is er door onze Westlandse wielerhelden op diversen fronten gekoerst. Zo reden de nieuwelingen en junioren de Flevotour in Kampen en reden de Westlanders van Metec TKH zowel in Noord-Holland en in België. Tot slot heeft Lennard Hofstede de eerste etappe van de Amgen Tour of California voldaan. Een overzicht van alle prestaties van de resultaten.

Zaterdag reden de nieuwelingen en junioren van Westland Wil Vooruit de Flevotour in Kampen. Voor de nieuwelingen was er een koers uitgestippeld voor 80 kilometer. Al vroeg in de wedstrijd werd de koers stilgelegd vanwege een valpartij. Nadat de renners weer van de wedstrijdleiding mochten vertrekken ging het direct op de kant. Steijn Willemsen en Twan van der Drift waren bij de les en konden van voren meerijden. Willemsen eindigde als veertiende en van der Drift wiste 27e  te worden.

Na de nieuwelingen vertrokken om 14:00 uur de junioren voor een koers over 120 zware kilometers door Flevoland. Honselerdijker Nick Brabander en Frank Stijger waren bij de les. De twee renners van Westland Wil Vooruit zaten in de eerste waaier. In de finale moest Stijger de eerste waaier laten gaan en kwam Brabander geïsoleerd te zitten. Hierdoor had hij geen hulp in de finale en moest hij het doen met de achtste plek. Stijger kwam als 39e over de finish. In totaal wisten maar 47 renners de finish te bereiken.

Op zondag reden de Westlanders van Metec TKH op twee verschillende fronten. Zo reed Jim Lindenburg de 24e Grand Prix Criquielion in België. Deze UCI 1.2. over 173 kilometer werd gewonnen door de Nederlander Bram Welten. Lindenburg kwam in een groep als 79e over de finish op 4:41 min van Welten.
Sjoerd Kouwenhoven mocht de Metec kleuren verdedigen in de ronde van Noord-Holland. De 200 kilometer lange koers werd gewonnen door de Nederlands beloften kampioen Fabio Jakobsen. Kouwenhoven kwam als 30e over de streep op 2:40 van de winnaar.

De Amgen Tour of California is vannacht gestart in Sacramento. Een etappe over 167,5 kilometer, die voer was voor de sprinters. Het Duitse sprintkanon Marcel Kittel wist Peter Sagan te verslaan en pakte de overwinning. Poeldijker Lennard Hofstede zat veilig in het peloton en kwam 66e over de finish.

Foto: Fotokoos