Westland Wil Vooruit kan komende Giro d’Italia trots naar de televisie kijken.  Met Jos van Emden en Steven Kruijswijk ziet de Westlandse wielervereniging twee renners terug die hun jeugdopleiding hebben genoten bij Westland Wil Vooruit. Lotto-Jumbo kopman Steven Kruijswijk, vorig jaar dicht bij eindoverwinning, geldt ook in de 100e editie weer als een van de kanshebbers op het maglia rosa.

Steven Kruijswijk reed zijn juniorentijd Bij Westland Wil Vooruit. Onder leiding van ploegleider Ruud Verhagen wist de renner uit Nuenen zowel nationale als internationale successen te behalen voor de Westlandse ploeg. Kruijswijk kon in zijn tijd bij Westland Wil Vooruit rekenen op de hulp van o.a. Paul Helderman en Henk Bom. Na Westland Wil Vooruit stapte Kruijswijk naar het continentale team van Vliet – EBH Elshof advocaten, de voorloper van Delta Cycling Team.

Ook  Jos van Emden reed in zijn juniorentijd bij Westland Wil Vooruit. Samen met zijn huidige ploeggenoot Tom Leezer en renners zoals Thomas Berkhout en Tim van der Zanden vormde de Schiedammer een sterk team. Laatstgenoemde is ook in de Giro d’Italia te vinden, maar dan niet op de fiets. De Poeldijker is de vaste mechanieker van Lotto-Jumbo NL en zal de fietsen van Kruijswijk en van Emden in topconditie houden.