Onings Pro Cycling Team is een jonge ploeg. De renners van de ploeg komen uit de opleiding van Westland Wil Vooruit, maar hadden geen zin meer om te trainen. Na de nieuwelingen en junioren was het daarom tijd voor een eigen ploeg. Sinds 2015 zijn de herkenbare wieleroutfits van de Leliekweker niet meer weg te denken uit het trimmers peloton. Dit jaar zijn ze maar met vier, maar gezien hun naam zijn de ambities eindeloos. Schijnbaar doen de lelies het goed, want een Pro Cycling Team oprichten met één enkele sponsor is niet voor velen weg gelegd. De geruchten zijn zelfs dat ze voor volgend jaar op zoek zijn naar versterkingen om de stap naar de Conti’s te maken.

Dit jaar bestaat de ploeg dus uit vier jonge honden. Met slechts één podiumplek vorig jaar blijkt wel dat jong talent het niet altijd wint van oud gogme. Het is dus zaak om hun talentvolle benen te combineren met de harde leerschool van de praktijk. Hun ambities passen in ieder geval in die lijn. Daarom is het hoog tijd om ze aan u voor te stellen:

Mike Onings

Geboortedatum

28-09-1996

Podium vorig jaar

Doelstelling dit jaar

Top 8 in een Westlands Criterium

Mike is als naamgever van het team automatisch een blikvanger. Heeft hij zijn plekje gekocht? Kan hij wel wat? Doet de rest aardig, omdat ze bang zijn voor hun plekje? Hij wil dit graag logenstraffen door zijn prestatie dit jaar in Nieuwendijk (9e) te overtreffen. Zij blik is vooral op de Ronde van De Lier gericht, omdat daar met twee bruggen in het parcours flink geklommen moet worden. Hier op de foto is te zien hoe hij op jonge leeftijd alvast de Ronde van Poeldijk aan het verkennen is. Wellicht kunnen we daar ook wel iets van hem verwachten.

 

 

Casper van Kester

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboortedatum 31-01-1997
Podium vorig jaar  –
Doelstelling dit jaar Op tijd fit worden voor Honselersdijk
Casper weet als student Rechten dat je altijd moet zorgen voor een alibi. Geen hoge verwachtingen dus, maar alleen maar excuses. Een trainingsachterstand, een drukke studie, maar al die ritjes naar Noordwijk dan? Opletten geblazen dus. We weten inmiddels dat trimmers met een trainingsachterstand de mannen in vorm zijn. Heeft ondanks zijn excuses wel de ambitie om top 10 te rijden in het Westland. Zelf de top 10 van de Tour wordt genoemd bij de ambities. Of dit top 10 in de Tour de France of de Onings Team Tour is, is niet duidelijk.

 

Bjorn Beukers

Geboortedatum

27-05-1996

Podium vorig jaar

 –

Doelstelling dit jaar

Meerdere top 10’s in het Westland

Bjorn is de Gerben Vreugdenhil van de ploeg. Niet alleen een goed coureur, maar ook de regelneef en communicatieman. Zijn verslagen staan bekend om de waarheidsgetrouwheid en kunnen zo de krant in. Mocht de waarheid het verhaal geen recht doen, dan wordt de waarheid aangepast. Hij rijdt, net als Casper, zijn eerste koers in Honselersdijk. Met de ambitie om meerdere keren top 10 te rijden zal hij gelijk moeten staan. Zeker omdat hij de drijvende kracht is achter het “Onings Pro”-plan.

 

 

Miquel de Zoete

 

Geboortedatum

24-05-1996

Podium vorig jaar

 3e in Honselersdijk

Doelstelling dit jaar

Westlands criterium winnen

Miquel de Zoete is de absolute kopman van de ploeg. Met een overwinning in Nieuwendijk dit jaar heeft hij de champagne al geproefd en dat smaak naar meer. Zal er alles aan doen om zijn teamgenoten voor hem te laten werken, maar de vraag is of de individuele belangen ondergeschikt kunnen worden gemaakt aan het team belang. Hij hoopt in ieder geval zijn kunststukje in Nieuwendijk te herhalen in één van de Westlandse dorpskernen.