Vooraf lag er veel druk op de Omloop der Kempen. De mannen van Westland Wil Vooruit wilden de trui voor de leiding in het clubklassement van Poitr Havik verdedigen, Jason van Dalen maakte zijn comeback na een periode van blessure leed en voor Lindenburg was het zaak om weer punten te pakken voor het algemeen klassement. In actieve en attractieve koers eindigde Jim Lindenburg als beste Westlander op plaats 13.

Het peloton reed vandaag in hoog tempo weg uit Veldhoven om daar in record tijd weer te arriveren. Luuk van der Wal van Westland Wil Vooruit kwam halfweg koers naar de auto voor drinken en vooral om de vraag of er vandaag nog onder 50 km/h gereden beantwoord te krijgen. Het antwoord werd vrij snel gegeven: Nee. Helaas voor van der Wal was dit voor hem net iets te gortig en diep in de finale stapte hij af. Zijn ploeggenoten Nick van der Meer en Jos Koop probeerde het wel in de aanval, maar net als de meeste aanvallen stierf hun poging in schoonheid. Poitr Havik had wel de juiste ontsnapping gekozen. Hij reed met zeven man weg en toen er twee wegvielen zat hij er nog bij. Helaas kwam hij in de eindsprint niet verder dan de 5e plaats. Hij zat eerste rang om ex-prog Kerkhof voor Bouwmans en de Greeff naar de overwinning te zien sprinten.  De 5e plek was voor Havik wel genoeg om zijn leiding in het individuele clubklassement te verstevigen. Hiermee werd het doel voor WWV van vandaag behaald.

In het peloton sprintte Jim Lindenburg nog mee voor plek zes. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een 13e plek. In de strijd om het individuele klassement ziet Lindenburg Robbert de Greef uitlopen. De Greef behaalde vandaag een derde plek en dat was genoeg om de leiding over te nemen van Adriaan Jansen. Jansen eindigde wel achter Lindenburg en daarmee loopt Lindenburg punten in de op Jansen in zowel het individuele klassement als het jongeren klassement.

Voor Jason van Dalen was het vandaag eindelijk weer voor het eerst koers. De onfortuinlijke ‘s Gravenzander moest noodgedwongen zes weken aan de kant staan met gips om beiden polsen. Eenmaal verlost van het gips was van Dalen weer snel op het niveau voor een koers in de Topcompetitie. Hij reed vandaag de wedstrijd zelfs uit en kan zijn vizier weer op de volgende koersen richten.

In de eerste achtervolgende groep van 15 man zaten nog twee Westlanders. Christiaan Meerbeek zag zijn goede vorm van de laatste tijd beloond met een 19e stek. Dit was precies één plek voor Sven van Luijk.