De Snijdersberg en de enige kasseienklim van Nederland, de Maasberg waren vandaag het toneel de Omloop van de Maasvallei. Deze koers geldt als dé klimklassieker van Nderland voor de nieuwelingen en junioren.

De koers van de jnuiren over 121 km kende een kopgroep van 10 renners. Toen de voorsprong zo’n 1:15 min bedroeg probeerde Brabander samen met twee andere de oversteek te maken. Dit lukte helaas niet en het peloton pakte de drie weer terug. Vooraan moest spatte de kopgroep uit elkaar en was het Kevin Vermarke van Team USA die naar de overwinning reed. Hij had een voorsprong van 25 seconden op Enzo Leijnse die tweede werd. Lars Boven kwam als derde over de finish. De mannen van Westland Wil Vooruit Nick Brabander en Frank Stijger bolden als 19e en 24e over de finish.

Bij de nieuwelingen was er een top-20 plek weggelegd voor Steijn Willemsen van Westland Wil Vooruit. De koers was een waar slagveld, waar maar 47 renners de finish haalden. Een aantal mannen van Westland Wil Vooruit waren betrokken bij een val of reden lek. Dit bleef Willemsen gelukkig bespaart en ook Lierenaar Quinten Buijs kon zich van voren handhaven. Willemsen eindigde als 20e en Buijs 36e. Mike Bronswijk van Monkey Town 46e over de streep. Van de 150 starters wisten er maar 47 de finish te bereiken.