google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De dagen worden weer korter en ook het weer wordt steeds kouder en slechter. Hierdoor is het niet altijd optimaal om buiten te trainen. De hometrainer biedt dan een goede uitkomst! Naast de traditionele rollerbank ontwikkelden diverse merken afgelopen jaren hometrainers die het fietsplezier van buiten zo goed mogelijk proberen na te bootsen. De zogenoemde smarttrainers winnen aan populariteit, echter hangt er ook een prijskaartje aan. Het Nederlandse Tacx komt nu met een betaalbare smarttrainer, de Tacx Flux Smart. Deze nieuwste Tacx belooft net zoals zijn grote broer de Tacx Neo Smart een regelrechte hit te worden. Wieler Westland mocht een van de eerste exemplaren in Nederland testen. Deze Tacx Flux is beschikbaar gesteld door van Rossem Wielersport uit Wateringen.

De Tacx Flux, de nieuwe smarttrainer van Tacx, is de betaalbare variant van de Tacx Neo Smart. Met een adviesprijs van € 799,00 is de Tacx Flux relatief goedkoop vergeleken met andere smarttrainers met vliegwielaandrijving.

Uitpakken, in elkaar zetten en trainen maar!

imag0551

Inhoud van de doos

De Tacx Flux is geen lichte trainer, zoals bijvoorbeeld een rollerbank. Dit is ook wel logisch, want het vliegwiel van de Tacx Flux weegt maar liefst 23 kilogram, om alles zo realistisch mogelijk na te bootsen. Daarnaast heeft de Tacx Flux een stevig onderstel wat weer zorgt voor stabiliteit. Bij het openen van de doos wenst Tacx je nog een fijne trainingen en dan moet het dan echt gebeuren.Het uitpakken en in elkaar zetten van de Tacx Flux. Dit is geen hogere wiskunde. Een duidelijke omschrijving laat zien hoe de Tacx Flux in elkaar gezet moet worden. Ook levert Tacx een inbussleutel mee om de Tacx FLux in elkaar te zetten. De Tacx Flux heeft een opvallend, slank design, is compact maar niet opklapbaar.
Decassette op de Tacx Flux monteren is zeer gemakkelijk. De trainer heeft een universele EDCO body waarop alle 9-, 10- en 11-speed Shimano en SRAM cassettes passen. Ook Campagnolo cassettes zijn geschikt voor op de Tacx Flux, maar niet alle! Bij van Rossem Wielersport kunnen de werknemers u goed informeren welke Campagnolo cassettes wel passen en welke niet.

Stekker in het stopcontact en contact maken met verschillende apparaten

img_6674-1481562619746-3h2yemy1gf6f-630-354

De lampjes aan de zijkant laten zien dat de Tacx Flux stand-by is

De Tacx Flux communiceert via zowel het ANT+ protocol als via Bluetooth® Smart. Dit houdt in dat de trainer met smartphones, tablets, computers en sporthorloges verbonden kan worden met de Tacx Flux. Hierdoor kan je gebruik maken van bijvoorbeeld de Tacx Cycling App en de Tacx Training App, maar ook software zoals Zwift, Kinomap en TrainerRoad.
Daarnaast is het mogelijk om de Flux als een stand alone trainer te gebruiken, dus niet verbonden met bepaalde software of apparaten. Dit maakt dat je de trainer ook kunt gebruiken voor rechttoe-rechtaan trainingen op een vlakke weg.

Fiets erop en trappen maar!

img_1528Het voordeel van een smarttrainer is toch wel het fietsen online met de verschillende apps. Waar men vroeger vooral voor de TV trainde, zijn de afgelopen jaren verschillende apps gemaakt die het binnen trainen een andere demensie hebben gegeven. Apps zoals Zwift, Kinomap en de Tacx Cycling app zijn voor elk besturingssysteem te downloaden en verbinding  maken met de Tacx Flux gaat snel en gemakkelijk. Met een zeer handige Tablethouder van Tacx, die je op je stuur monteert, kan je zeer gemakkelijk de apps op de fiets besturen en bekijken. Vooral met het programma Zwift, die interactie op de fiets biedt, is het trainen op de Tacx Flux een plezier. De Tacx Flux reageert snel en  heeft een maximale weerstand van 1500 Watt.

Ten opzichte van de traditionele fietstrainer (met rolweerstand) is de Tacx Flux zeer stil. Met maar 80 decibel is de Flux een stuk stiller dan de Wahoo Kickr. Ook als je een sprintje trekt maakt de Flux weinig geluid. Zo kan je dus beter jouw trainingsmuziek horen en heeft je omgeving minder last van jouw trainingen.

De Tacx Flux. De smarttrainer die iedereen moet hebben!

t2900_tacx_flux-smart_inuse_back-right_interactive_direct_drive_best_price_indoor_trainer_gallery

De heren bij Tacx hebben een goed product afgeleverd. Niet alleen is de Tacx Flux zeer gebruiksvriendelijk, ook de kwaliteit is zeer goed.De Tacx Flux is zeer stil en reageert goed op de verschillende software.  Door een goede omschrijving is de Tacx Flux binnen no time klaar om te gebruiken. Download een aantal apps en je zult versteld staan hoe leuk trainen op een smarttrainer is!

Daarnaast is de Tacx Flux zeer compact, waardoor die weinig opbergruimte nodig heeft. Toch had een opklapbare variant wel iets handiger geweest.

Eindoordeel:

De Tacx Flux heeft wat minder vermogen dan andere smarttrainers en is misschien iets minder nauwkeurig dan de Tacx Neo of de Wahoo Kickr, maar met een adviesprijs van € 799,00 is de Tacx Flux qua prijs wel een stuk goedkoper dan deze trainers. Daarnaast is de Flux makkelijk te installeren, je doet de stekker aan en hij doet het! Connect de Flux met je tablet, stap op je fiets en leef je uit. De Flux produceert niet veel geluid en is volgens ons ook een ware musthave voor de in de winter. Daarom geven wij de Tacx Flux 4 renners

 

 

 

Mocht je €799,00 nog net iets te duur vinden, biedt Van Rossem Wielersport de Tacx Flux nu aan voor €719,00!