Nu de cross langzamerhand weer ten einde komt is het weer de beurt aan de renners op de weg om uit hun winterslaap te kruipen. Zo heeft Tom Leezer al zijn eerste koerskilometers in Australië en Dubai gereden en staan de andere twee Westlandse profs ook weer te popelen om te koersen.

Lennard Hofstede
Team Sunweb-rennner Lennard Hofstede zei in december al bij WOS sport dat zijn seizoen begint in de Volta ao Algarve. In deze Portugese etappekoers zal Team Sunweb starten met Sam Oomen als kopman. Oomen kan naast Hofstede vertrouwen op de ervaring van Laurens ten Dam. De Volta ao Algarve uit vijf etappes met het nodige klimwerk erin. Zondag is de laatste etappe met een zeer steile slotklim naar de aankomstplaats Malhão.

Jesper Asselman
Ook Jesper Asselman start zijn seizoen woensdag, echter doet hij dit in Spanje. Na een winter trainen in o.a. Namibië en de Sierra Nevada gaat de Wateringer van Team Roompot Nederlandse Loterij zijn eerste koerskilometers maken in de Vuelta Ruta Del Sol. Net als in de Volta ao Algarve moet in de Ruta Del Sol flink geklommen worden. Als kers op de taart krijgen de renners op de laatste dag een race tegen de klok voorgeschoteld. Asselman zal in de Ruta Del Sol Chris Froome in het peloton tegenkomen. De omstreden Brit maakt net als Asselman zijn eerste koerskilometers van het jaar in de Spaanse rittenkoers.

Foto: Team Sunweb