Met frisse moed begint Sven van Luijk aanstaande donderdag weer aan zijn eerste koerskilometers van het nieuwe wielerseizoen. Met zijn team Monkey Town CT rijdt de 28-jarige Naaldwijker de Ronde van Antalya. De koers in de Turkse badplaats is direct een lastige met veel klimkilometers en ploegen zoals het Poolse CCC Sprandi Polkowice, het Italiaanse Wilier Triestina – Selle Italia van Filippo Pozzato en Synergy Baku Cycling Project aan het vertrek. Dit schikt Van Luijk niet af. Hij heeft er zin in.

Globetrotter Sven van Luijk besloot vorig jaar om nog een jaar op het continentale niveau uit te komen. Dit is ook niet vreemd aangezien Van Luijk laat zien dat hij op dit niveau nog steeds mee doet voor de prijzen. Zo behaalde hij in september nog een tweede plek in de vijfde etappe van de Tour of Poyang Lake. Daarnaast heeft Van Luijk nog alle plezier in het koersen. Hij kan dan ook niet wachten om zijn eerste koerskilometers te kunnen maken.

Voor de Ronde van Antalya verbleef Van Luijk met Monkey Town CT al in de regio van Antalya voor een trainingskamp. Nu heeft de Naaldwijker twee dagen rust voordat het koersgeweld losbarst. Met de eerste etappe over 155,6 km staat er direct een lastige op het programma. Na 40 kilometer koers worden de renners getrakteerd op een klim van de eerste categorie. Ook in de etappes erna is het veelal klimmen geblazen. Van Luijk hoopt dat hij in deze rittenkoers met de betere van het peloton berg op mee kan. Mocht dit niet lukken dan probeert de Naaldwijker een keer mee te zitten in de goede ontsnapping.

De Ronde van Antalya begint donderdag en duurt tot en met zondag. De renners krijgen in totaal 450,6 koerskilometers voor hun kiezen, verdeeld over vier etappes. Wieler Westland zal de prestaties van Van Luijk op de voet volgen.