google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

KlompenrondeNa de jeugdcategorieën mochten zaterdag de nieuweling- en juniordames van start gaan in de 40e Klompenronde op het parcours van Westland Wil Vooruit. Een thuiswedstrijd voor de Westlandse dames, die alles uit de kast wilden halen voor een goede resultaat. Nienke Wasmus uit Den Hoorn was dicht bij een podiumplek. De juniordame van Westland Wil Vooruit reed naar een 4e plek.

De nieuwelingdames gingen om 16:30 van start voor een wedstrijd over 40 km. De juniordames vertrokken tegelijk en moesten 55 km rijden.  Het parcours van Westland Wil Vooruit was niet selectief genoeg om ervoor te zorgen dat er groepjes weg kon reden. Hierdoor werd het in beide categorieën een massasprint.

Na 26 ronden was het Rozemarijn Ammerlaan uit de Lier die als eerste Westlandse over de finish kwam bij de nieuwelingdames. De renster van Westland Wil Vooruit werd in de sprint 7e. Judith Stolze wist op haar thuisparcours 10e te worden.

Nienke Wasmus was dichterbij een podiumplek bij de juniordames. De renster van Westland Wil Vooruit wist na 35 ronden als 4e te eindigen. Wateringse Chinouk Lindenburg werd 17e en Lotte Beukers uit Monster pakte de 20e plek.

De beide uitslagen zijn hier te vinden

Banner Westland Wil Vooruit