Alles is voor Nick van der Meer! De Honselersdijker van Westland Wil Vooruit pakte de overwinning in de 44e Ronde van De Lier en het eindklassement in het Westland Klassement.

Halverwege de 80 kilometer reed er een tweetal weg. Hierbij zat Koos Jeroen Kers, een gevaarlijke klant in het Westland Klassement. Kers stond namelijk op maar vijf punten van leider Johim Ariesen. Achter de twee werden er een aantal nerveus en probeerde de oversteek te maken. Jos Koop, nummer twee in het klassement onder andere probeerde het, maar hij kon de oversteek niet maken. Het was een uiteindelijk groepje met o.a. Jason van Dalen, Raymond Kreder en Van der Meer die de oversteek wel kon maken. Hierdoor kreeg de koers acht koplopers met Kers en Van der Meer dicht in het Westland Klassement.

Het was tijd dat Ariesen wat deed en dat deed hij ook. Hij ging in de achtervolging, maar kwam niet meer bij de koplopers. Hij werd uiteindelijk elfde. Het was dus een strijd tussen Kers en Van der Meer. Laatstgenoemde moest twee punten goedmaken op Kers. Van der Meer kwam als eerste uit de laatste bocht en sprintte met alles wat hij in zich had naar de finish. Ivar Slik en Jason van Dalen kwamen nog heel dichtbij, maar de sterke Honselersdijker wist de twee nipt achter zich te houden. Kers kwam als vijfde over de streep, waardoor hij te weinig punten pakte om Van der Meer achter zich te houden. Hierdoor mag Nick van der Meer zich de eerste winnaar van het Westland Klassement noemen.

Eindstand Westland Klassement