fbpx

Het is Nick van der Meer gelukt om voor volgend jaar een nieuwe ploeg te vinden.  Hij verlaat het Westland Wil Vooruit nest voor het ambitieuze VolkerWessels-Merckx.


Ondanks zijn 25 jaar brandt Nick van der Meer nog steeds van de ambitie. Graag had hij een stapje hogerop gemaakt richting een continentale ploeg, maar de plekjes zijn daar schaars. De Honselersdijker is dan ook meer dan tevreden met de kans bij VolkerWessels-Merckx.

“VolkerWessels-Merckx is een club die heel goed is georganiseerd. De begeleiding en structuren rond de ploeg staan goed. Daardoor kan een renner zich volledig focussen op wat hij het liefste doet: koersen. Tijdens de koersen zie je hoe goed de renners samenwerken en echt een ploeg vormen. Hierdoor behoort VolkerWessels-Merckx steevast tot de top van clubploegen en komen ze tot mooie prestaties.”
Aldus Nick van der Meer die zijn bewondering niet onder stoelen of banken steekt.

Door de noodgedwongen bijstelling van de doelstellingen van Westland Wil Vooruit voor komend seizoen was blijven geen optie voor Nick: “Als ik was  gebleven, dan was ik bang niet meer uitgedaagd te worden.  Iedereen heeft een uitdaging nodig om het beste uit zichzelf te halen en met een club als VolkerWessels-Merckx komt die uitdaging er voor mij. De club heeft veel goede renners, waardoor het niveau zowel gezamenlijk als individueel omhoog wordt getild.  rijden. Daarnaast hebben ze ook nog de ambitie om door te groeien en het is mijn ambitie om mee te groeien.”

VolkerWessels-Merckx is niet alleen een goede en ambitieuze club, maar ook een grote club. Een club met veel goede renners in de ploeg.  Toch is Nick daar niet bang voor: “We kunnen naar iedere wedstrijd en sterke groep renners sturen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goede ploeg om je heen. Het is ook een druk programma met de Top- en Clubcompetitie, UCI Holland Cup en vrije klassiekers. Mede daarom is het fijn om zo’n grote en sterke ploeg te zitten.”

Nick heeft duidelijk zin in zijn nieuwe avontuur.  De ambities van VolkerWessels-Merckx reiken net als zijn ambities naar continentaal niveau, maar eerst seizoen 2019. Die ene klassiekerzege moet nu toch maar eens opgevolgd worden.  Voor één van de beste Westlandse eliterenners van het moment is zijn oogst wat dat betreft karig. Met een nieuwe ploeg komt nieuw elan en wie weet wat dat voor volgend seizoen mag brengen.