Het is vrijdag Nick van der Meer niet gelukt om de Parel van de Veluwe te winnen. De sterke Honselersdijker, die deel uit maakte van een kopgroep van vijf, kon niet mee toen Ronan van Zandbeek wegreed. De oudrenner van onder mee Argos Shimano en van Vliet wist zijn solo te bekronen met de overwinning. Van der Meer eindigde op de tweede plek. David Dekker maakte het podium compleet met een derde plek.

De Parel van de Veluwe, de derde wedstrijd in de clubcompetitie, ging vrijdag van start om 15:30 in Harderwijk voor een koers over 163,5 kilometer. Ondanks een straffe zuidwester en de hoeveelheid regenval bleef het lange tijd een gesloten koers. De uitlooppogingen die ondernomen werden kregen maar weinig ruimte van het peloton.

Het duurde tot aan de plaatselijke ronden rondom Harderwijk voordat er vijf renners definitief weg wisten te rijden uit het peloton. In deze kopgroep o.a. de Honselersdijker Nick van der Meer van Westland Wil Vooruit en HSK Trias-renner Mitchell Huenders. Zij kregen gezelschap van David Dekker (WV De Jonge Renner), Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit) en Thijs de Lange (ZRTC Theo Middelkamp) De voorsprong van de vijf liep snel op tot rond de veertig seconden.

In de finale probeerden de koplopers weg te rijden van hun metgezellen om zo naar de overwinning te rijden. Ook van der Meer probeerde dit, echter kreeg hij geen ruimte. Ronan van Zandbeek wist wel succesvol weg te rijden en reed zo solo naar de overwinning. Achter hem werd van der Meer tweede en David Dekker derde. Huenders werd voor Trias vierde.

Achter de kopgroep sprintte Naaldwijker Robbert Keus naar een achtste plek en Jos Koop werd negende.