Nadat Westland Wil Vooruit renner Nick van der Meer vorige week de ban voor zichzelf brak, lijkt er geen maat op hem te staan. Vorige week pakte hij voor het eerst in het Elite/Belofte peloton meer dan éen overwinning in een seizoen. Nu een bronzen plak op het NK verder staat hij weer met de bloemen te zwaaien, ditmaal in Bornem.

 In Bornem startte Nick met zijn ploegmaten Jos Koop en Wessel van Koppen aan zijn zij. Met Bob Wubben stond er ook nog een voortreffelijk verzorger aan het parcours. De 6,2 kilometer lange Omloop in Bornem werd gekenmerkt door veel wind. Ook in België hadden ze last van een herfststorm en dat had invloed op de koers. Heel de koers probeerden groepjes weg te rijden, maar mede door de zware stukken tegenwind leek de koers gedoemd om tot een massasprint te komen. Ook de aanwezigheid van ex-profs zorgden voor een snelle koers.

 In de laatste twee rondes ontstond eindelijk toch een kopgroep. Na een aanvallende koers kon het bijna niet anders dan dat Nick hierbij zou zitten en dat was ook het geval. Lange tijd leek de kopgroep het te gaan halen, maar toen het bluffen begon, was de voorsprong snel verspild. Met nog twee kilometer te gaan kwam alles weer bij elkaar en kon men zich gaan opmaken voor de massasprint. Met benen die al zeer deden van de geleverde inspanning zocht Nick een goede positie voor in het peloton. De laatste bocht werd door Nick als tweede geslecht en met nog 400 meter te gaan, leek hij wat vroeg op kop te komen. Met nog 250 meter te gaan ging hij vol aan en niemand kwam er meer over heen. Zo pakte Nick zijn tweede overwinning in twee weken en zijn derde van het seizoen.

Deze overwinningen bevestigen zijn goede vorm, maar ook zijn ontwikkeling dit jaar. Regelmatig dit jaar was hij al goed genoeg om een koers te winnen, maar net een beetje pech of een ongelukkige keuze op een beslissend moment gooide roet in het eten. Nu bewijst hij voor zichzelf dat hij stappen heeft gemaakt op dat gebied en dat biedt perspectief voor het komende seizoen.

Dit seizoen rijdt hij nog de Bart Brentjes Challenge en dinsdag zakt hij weer af naar België om nog één laatste keer dit seizoen zijn goede vorm te gelde te maken.