De derde en laatste dag van het vrouwentoernooi van de Zesdaagse van Berlijn heeft Mylène de Zoete in stijl afgesloten. De Naaldwijkse reed een zeer sterke koppelkoers en puntenkoers. Hierdoor wist De Zoete nog een aantal plekken in het algemeen klassement te winnen.

In de puntenkoers over 10 kilometer wist De Zoete een sprint te winnen, waardoor zij 5 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Dit bleek genoeg voor een vijfde plek in dit onderdeel. De Zoete had zeven punten minder dan de Française Laurie Berthon, die dit onderdeel won. Het vrouwentoernooi eindigde met een koppelkoers voor dames. Hierin vormde De Zoete een koppel met Bente van Teeseling. De twee hadden tot aan de laatste ronde nog geen punt bij elkaar gereden. In die laatste ronde zette De Zoete haar turbo aan en liet het gehele internationale veld achter zich. Hierdoor pakte zij 10 punten en eindigde met Van Teeseling daarmee op de vijfde plek. De overwinning in de koppelkoers ging naar het Italiaanse koppel Confoalonieri/Balsomo.

In het eindklassement is De Zoete terug te vinden op plek veertien. Een prestatie waar het jonge talent best tevreden over mag zijn. De Zesdaagse voor vrouwen werd gewonnen door Laurie Berthon.

Hieronder kan je nog eenmaal genieten van de winnende sprint van De Zoete in de koppelkoers.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]