De laatste dag op het WK baanwielrennen in Montechiari kwam Mylène de Zoete nog één keer in actie. De Naaldwijkse reed met Marit Raaijmakers de koppelkoers. De twee rensters van Beet-it Volendam kon net geen podiumplaats bemachtigen en werden vierde.

De beslissing in de koers lag na de derde puntensprint. Na deze sprint trokken Rusland, Italië en Frankrijk door. De Nederlandse dames reden op dat moment wat van achter en moesten dus achtervolgen. Een lastige opgave, want vooraan werd goed samengewerkt en wisten de drie landen een ronde te pakken op het peloton.

Toch slaagde de Zoete en Raaijmakers om de achterstand weg te werken door ook een ronde te pakken, maar op het moment dat zij aansloten reden de Russen en Italianen weg. Deze twee landen pakten nog een ronde, waarna de Italiaanse dames wereldkampioen werden.

De strijd om plek drie ging dus tussen de Franse dames en de Zoete en Raaijmakers. Het scheelde niet, maar toch waren de Fransen in de laatste sprint sterker en pakte hiermee de derde plek. “Dat is echt balen, want het scheelde echt niet veel”, laat de Zoete aan Wieler Westland weten.