google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Dit weekend duiken 700 dappere strijders de Lee in om 2 kilometer te zwemmen voor de derde editie van A local Swim Westland. Zwemmen zal u nu denken? Dit is toch een wielersite? Dat klopt! Maar met Mylène de Zoete als ambassadeur van A Local Swim Westland, onze samenwerking met Westlander Bier en onze eigen deelname hebben wij genoeg redenen om aandacht aan te geven. Wij spraken Mylène de Zoete over haar ambassadeurschap en waarom Westlander Bier een deel van haar winst aan ALS Westland schenkt.

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Een van die patiënten kwam uit de kenniskring van De Zoete. Het was een vriendin van een vriendin van haar. “Ik heb dus gezien wat deze ziekte met iemand en zijn naasten doet”, aldus De Zoete Bij ALS worden geleidelijk steeds meer spieren aangedaan, behalve de hartspier. Vaak zijn de ademhalingsspieren de spieren waardoor de patiënt komt te overlijden. ALS veroorzaakt meestal geen pijn en patiënten waarbij ALS geconstateerd is, hebben een levensverwachting van 3 tot 5 jaar.

“Toen ik gevraagd door ALS a Local Swim Westland om ambassadeur te wordend twijfelde ik geen moment. Ik vind het een goede actie voor een mooi doel.” Helaas kan De Zoete zelf niet meedoen. Ik had graag mee willen zwemmen maar helaas lukt dit niet. Nu het EK Baanwielrennen is verplaatst naar het Zwitserse Aigle zit ik in volle voorbereiding. Ik wens wel Wieler Westland en de rest van de deelnemers heel veel succes!”

Aanstaande dinsdag weten wij wie het Westland klassement gaat winnen bij de elite/beloften. Johim Ariesen staat aan de leiding, maar Jos Koop en Marvin van Spronsen geven nog niet op! En Koop heeft nog wat recht te zetten in De Lier. Vorig jaar kwam hij als eerste over de meet, maar werd door de jury uit de uitslag gehaald. Spannend wordt het dus wel. En de winnaar krijgt een natuurlijk weer die felbegeerde Westlander Bier pakket. Maar wat heeft Westlander Bier en ALS met elkaar te maken? Nou eigenlijk heel veel.

Onze eerste gesprekken die wij voerden met Westlander Bier was in april in dit jaar. Westlander Bier is een nieuw merk wat onder andere is opgezet door Crispijn de Koning. Deze jonge ondernemer uit ‘s-Gravenzande heeft ALS van heel dichtbij moeten meemaken. Zijn vader werd namelijk getroffen door ALS en heeft deze strijd helaas verloren. Nu doet De Koning wat terug voor ALS, want 5% van de winst van Westlander Bier wordt geschonken aan ALS Westland. Dit mooie verhaal maakt ook dat wij enorm trots zijn dat Westlander Bier het Westland Klassement wilde ondersteunen en dat wij hun producten mogen aanbieden op de Wieler Westland Webshop.

Wij duiken morgen de Lee in voor dit mooie doel. Het zal afzien worden, maar zoals het oude wielerspreekwoord luidt: pijn is fijn, bloed is goed. Wij gaan er dus voor! En u kan ons steunen. Dit kan  door een eenmalige donatie of op de gezellige manier! Westlander Bier kopen bij ons in de webshop. En wij kunnen wel zeggen dat het biertje heerlijk smaakt, maar vraag het eens aan Dennis Meijer, Marvin van Spronsen of Hans Meerbeek. Zij hebben al zoveel gekregen tijdens het Westland Klassement, dat zij nu ervaren bierdrinkers zijn.

 

 

A Local Swim Westland A Local Swim Westland