Nadat vorige week het Nederlandse wielerseizoen voor de mannen in de Ster van Zwolle werd geopend, opende de Drentse acht afgelopen vrijdag het Nederlandse wielerseizoen bij de vrouwen. Hierin geen Westlandse deelname, maar wel in de tweede koers op Nederlandse bodem, de Omloop van Strijen. En direct lieten Minke Bakker en Nienke Wasmus zien dat ze met de top konden meedraaien.

Een kopgroep van tien kleurde de elite/beloften koers over 80 kilometer rond het Zuid-Hollandse dorp Strijen. Hierin ook Bakker en Wasmus in vertegenwoordigt. Hun voorsprong schommelde zo tussen de 20 a 30 seconden. Het bleek genoeg te zijn en de elf mochten sprinten voor de overwinning. Arianna Pruisscher bleek de rapste benen te hebben en klopte in de sprint Phearda Krol en Sussane Meistrok (beide Restore). De Monsterse Minke Bakker, eveneens van Restore, kwam als vierde over de finish en Wasmus uit Den Hoorn werd vijfde. Naaldwijkse Mylène de Zoete werd negentiende.

Ook de nieuwelingen- en juniorendames reden in Strijen. Bij de nieuwelingendames werd Westland Wil Vooruit renster Daniek Hengeveld tiende en haar ploeggenote Marit Wasmus veertiende. Bij de junioren-dames was er een zestiende plek weggelegd voor de Lierse Rozemarijn Ammerlaan.