google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mike Bronswijk heeft de 44e Ronde van De Lier bij de nieuwelingen op zijn naam geschreven. De Honselersdijker won de sprint van het peloton. Met zijn overwinning stelt Bronswijk ook zijn eindzege in het Westland Klassement veilig.

Bronswijk finishte in de Ronde van De Lier voor nieuwelingen als tweede, maar de Honselersdijker werd uiteindelijk terecht door de jury uitgeroepen tot winnaar omdat de Amerikaanse winnaar Magnus Sheffield vanwege een te groot verzet werd gediskwalificeerd.

Bronswijk glunderde op het podium naast Ole Veenhuis (tweede) en de Rozenburger Boris Romers van oor tot oor. Zeker nadat hij definitief winnaar van het Westland Klassement was geworden. ‘Ik reed in de laatste ronde samen weg met Stijn Hanegraaf, maar uiteindelijk passeerde ik de streep als tweede.’ Mike Bronswijk was vooraf best nerveus voor wat betreft de eindzege van het Westland Klassement. Na de koers viel er een last van zijn rug omdat hij wist dat hij de hoofdprijs had verdiend. ‘Ik wilde graag winnen in mijn eigen Honselersdijk, maar werd uiteindelijk derde. Ik reed in Maasdijk al na twee ronden weg en heb tot aan de finish alleen vooruit gereden en pakte meteen de leiding in het Westland Klassement.’ De Westlander legde in Maasdijk uiteindelijk de basis voor de eindzege. ‘In Kwintsheul waren we met vijf man weg en werd ik weer derde. Ik heb in Poeldijk een tactische race gereden, het tempo lag niet zo hoog en werd ook daar derde. Wateringen was vervolgens een heel zware wedstrijd met veel aanvallende activiteiten. In de massasprint kwam ik met Stijn Hanegraaf tegelijk over de finish. Ook in De Lier was het een harde koers met meerdere aanvallen, maar uiteindelijk heb ik het gehouden.’ Mike Bronswijk moest zich in De Lier verzekeren van de eindzege van het Westland Klassement, want hij zal de Ronde van Naaldwijk moeten missen vanwege een 5-Daagse in de Radt Jugend Tour in Oostenrijk.

Daguitslag