Podium categorie 6

Podium categorie 6

De jeugdwielerwedstrijd de gedempte Haven werd gisteren verreden in Bergen op Zoom. Deze wielerdag was georganiseerd voor de zeven jeugdcategorieën. Een aantal regiogenoten waren naar deze jeugdkoers afgereisd in het Brabantse land. Niet zonder succes, maar liefst 4 regiogenoten mochten op het podium klimmen.

Om 12:45 stonden de eerste regiogenoten aan start. Poeldijkse Marit Koenen en Nederlands kampioen Niek Suijker uit Schipluiden stonden aan start in categorie 3 voor een koers over 12 km. De Nederlands kampioen wist als tweede over de finish te komen en mocht als eerste regiogenoot op het podium. Marit Koene eindigde als 11e.

Na categorie 3 was het de beurt aan Mika Vijfwinkel in categorie 4. De Wateringer kreeg een koers over 15 km voor de wielen. Hij had goed gekeken hoe Suijker de tweede plek haalde en reed zelf ook als tweede over de finish. Zo mocht hij als tweede regiogenoot het podium beklimmen. In categorie 5 was het Daan van den Berg die 10e werd.

Honselersdijker Mike Bronswijk en Leonardo van Driel uit Monster waren heer en meester in categorie 6. De twee Westlandse renners zaten in een kopgroep van 4 renners. De kopgroep pakte 1:22 min op de eerste achtervolgers, die niet meer terugkwamen bij de kopgroep. In de sprint voor de overwinning was het Bronswijk die als eerste over de finish kwam voor zijn ploeggenoot bij Westland Wil Vooruit Leonardo van Driel.