In de 69e Acht van Bladel is Markus Meerbeek van Westland Wil Vooruit als twintigste geëindigd in het eind klassement. Deze  meerdaagse etappekoers voor junioren geldt al jaren als een van de grootste wielerkoersen van Nederland. Renners uit Nederland, Groot-Brittannië, België, Duitsland en zelfs uit Australië stonden in deze editie aan start. Meerbeek liet dus zien dat hij tussen het internationale geweld zich goed staande kon houden.

De Acht van Bladel begon op vrijdag met een etappe over 107 kilometer. Hierin werd Honselersdijker Nick Brabander vijftiende. De overwinning ging naar Hidde van Veenendaal. In de tweede etappe op zaterdag hadden de Westlanders het wat lastiger. In de etappe over 120 kilometer was Markus Meerbeek de eerste regiogenoot op een 32e stek en was de ploeg van Westland Wil Vooruit flink uitgedund waardoor alleen Meerbeek en Brabander de laatste dag nog van start konden.

In deze laatste liet Brabander zich van zijn goede kant zien. De Honselersdijker zat in de ochtendetappe over 96 kilometer in de kopgroep van 10 renners. Hier sloten nog 17 man aan, waaronder Meerbeek. In de finale reden er vier man uit deze groep, die mochten strijden voor de overwinning. Deze overwinning ging naar Maximilian Meyer. Brabander kwam als zesde over de finish en Meerbeek werd 25e.

In de afsluitende tijdrit over 8,8 kilometer reed Brabander naar de vijfde tijd. De Honselersdijker moest 13 toegeven op de Brit Ben Tullet, de huidige wereldkampioen veldrijden. Meerbeek werd zeventiende in de tijdrit, waardoor de 20e plaats binnen was.