Waar voor de meeste Westlanders Hemelvaartsdag gelijk staat aan de strandopening in Hoek van Holland, betekend Hemelvaartsdag voor de het wielerpeloton de ronde van Lekkerkerk. Eén van de gezelligste wedstrijden in het seizoen, waar het publiek rijen dik staat. Voor de elite en beloften heeft de organisatie altijd een koers over 100 kilometer op het programma staan. Ook vandaag tijdens de 55e editie van de wielerronde moesten de 67 deelnemers de 100 kilometer afleggen. Monsternaar Marvin van Spronsen was met een zevende plek de beste Westlander in de uitslag.

De ronde van Lekkerkerk staat in het wielerpeloton bekent als een zware koers waar hard gereden wordt. Dit was vandaag niet anders. De renners reden met ruim 44 kilometer per uur gemiddeld door de straten van Lekkerkerk. Folkert Oostra en Jake Griffin waren de twee koplopers die een voorsprong hadden opgebouwd van rum 40 seconden. De achtervolging wist de twee niet meer te achterhalen en in de sprint voor de overwinning was  Oostra de betere.

Achter de twee reed Koos Jeroen Kers naar een derde plek. Op 11 tellen van Kers kwam Marvin van Spronsen als zevende over de finish. De renner van HSK Trias zag Piotr Havik net voor zich eindigen. De renner van Westland Wil Vooruit/Beat Cyling werd zesde.

De gehele uitslag is hier te vinden.

 

Foto: Ben van Trierum