Zaterdag 26 augustus was Zuidland het decor van de 64e plaatselijke Wielerronde. In verschillende catergoriën en disciplines reden de coureurs door de straten van Zuidland. Bij de Elite/Belofte reden Sven van Luijk en Marvin van Spronsen mee in de 80 kilometer lange wedstrijd. Beiden kwamen tot een goed resultaat: Sven werd 5e en Marvin wist het podium te behalen met een 2e plek.

Op het Zuid-Hollandse eiland regende het vanaf de start aanvallen. Het was in ronde vier dat Sven van Luijk er met Cees Bol, Sjors Handgraaf en Casper van Wijck er definitief vandoor ging. Marvin van Spronsen erkende het gevaar en maakte de oversteekt. Eenmaal aangesloten werd er gelijk vol meegedraaid. Alleen Koos Jeroen Kers wist nog de aansluiting te maken en ze waren er vandoor. Met nog een ronde te gaan gaf Cees Bol er een klap op. Hoewel Marvin en Sven nog samen probeerden het gat te dichten was Bol gevlogen. Hij zou solo naar de overwinning rijden.
De vijf overgebleven koplopers mochten gaan uitmaken wie het podium zouden complementeren. Marvin dichtte zichzelf goede kansen toe, maar dat hij relatief eenvoudig de sprint voor plek twee zou winnen, had hij niet verwacht. Sven van Luijk legde in de sprint beslag op de 5e plaats. Achter hen reed Maassluiser Bas van der Kooij nog naar een 9e plek.

Voor Monsternaar van Spronsen is het een tweede plek met een gouden randje. In de kopgroep van zes zaten maar liefst drie continentale renners. Hiervan weet hij er dus twee achter zich te houden. Een zeer knappe en mooi prestatie van de renner van Trias.

De top 10 van de Elite/Belofte in Zuidland: