De kop is eraf! Het Nederlandse wielerseizoen is vandaag gestart met de Ster van Zwolle. Lang was nog onduidelijk of deze koers door zou gaan in verband met het weer, maar de weergoden waren goed gestemd en de koers kon doorgaan. Toch bleef het koud en stond er een straffe oostenwind. Het was dus 179 kilometer afzien geblazen voor de renners.

Voor de mannen van Westland Wil Vooruit bleek de weersomstandigheden net even te zwaar. Zij konden niet mee toen de continentale ploegen het op de kant gooiden. Wateringer Jim Lindenburg was wel bij de les. De renner van Metec TKH kwam in de voorste gelederen terecht. Toch kon Lindenbuurg niet voorkomen dat een kopgroep van zes wegreed en mocht strijden voor de overwinning. Maarten van Trijp van Destil-Parkhotel bleek de sterkste en won de Ster van Zwolle voor Jaap Kooijman en René Hooghiemster.

Lindenburg kwam als vijftiende over de finish. “Plek vijftien was het hoogst haalbare en over de vorm ben ik tevreden”, aldus Lindenburg na zijn eerste koers van het seizoen. De uitslagen van de Ster van Zwolle zijn te vinden op de site van de Topcompetitie.