google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Jim Lindenburg

Jim Lindenburg

In Italië reden de beloften vandaag de Coppa dei Laghi – Trofeo Almar, een koers die meetelt voor de Under 23 Nation Cup. Een koers die uitsluitend wordt gereden met landenteams. Wateringer Jim Lindenburg was door de bondscoach opgesteld voor deze koers over 180 km.In de eerste ronde demarreerden de Fransman Benoit Cosnefroy en JonJon Božič uit het peloton. Zij kregen de ruimte van het peloton en ze bouwden samen een voorsprong uit van rond de 3 minuten.

Het tempo lag hoog. In de eerste helft van de koers hadden de renners een gemiddelde van 43 km per uur over geaccidenteerd terrein. Door dit hoge tempo won het peloton weer wat terrein op de twee koplopers en hadden ze nog een voorsprong rond een minuut.

Op 55 km van de aankomst zette de Fransman Cosnefroy nogmaals aan en liet zijn medevluchter Božič achter. Hij vergrootte zijn voorsprong in zijn eentje weer naar twee minuten. Dit was het teken voor Australië, België en Italië om de achtervolging in te zetten. Met nog 15 km op de teller werd de Fransman op de Tainenberg teruggepakt en kon de finale begonnen. Diverse aanvalspogingen leidde tot niets uit en een groep van 51 renners kon zich in de stromende regen opmaken voor een sprint. In deze sprint was de Russische renner Alexandr Kulikovskiy de sterkste en won de Coppa dei Laghi – Trofeo Almar. Jim Lindenburg eindigde als dertiende, als tweede Nederlander. Een zeer knappe prestatie wat de renner van Metec TKH vandaag liet zien op internationaal topniveau bij de renners onder de 23 jaar.